Katalonci ne odustaju od Brazilaca: Barcina nova meta za podršku Messiju i Suarezu

Mladi krilni napadač Premier ligu mijenja LaLigom?

Katalonci ne odustaju od Brazilaca: Barcina nova meta za podršku Messiju i Suarezu

Navijači Barcelone ne mogu biti zadovoljni viđenim od Caoutnha i Malcoma.

Velika su očekivanja bila od dvojice Brazilaca, ali nijedan se nije uspio uklopiti na najbolji način - to posebno važi za Malcoma.

Međutim, Barcelona ne odustaje od Brazilaca, a sada su Katalonci nanišanili novu metu za ljetni prelazni rok.

Kako piše Marca, to bi mogao biti Evertonov Richarlison, a ovaj igrač bi pružio potrebnu dubinu Barceloninoj ofanzivnoj liniji i bio podrška Luisu Suarezu i Lionelu Messiju.

Problem "dubine" u napadu Barca je pokušala ove zime riješiti Kevinom-Princeom Boatengom, ali se iskusni napadač i nije pokazao u najboljem svjetlu na Nou Campu.

Richarlisonov transfer bi koštao Katalonce oko 50 miliona eura, a u realizaciji istog bi mogli pomoći dobri odnosi Barcelone i Evertona.

Podsjetimo, dva kluba su već sarađivala prilikom transfera Lucasa Dignea, Yerryja Mine i Andre Gomesa.

Inače, Richarlison se nedavno povezivao sa potencijalnim transferom u redove velikog gradskog rivala Liverpoola, ali je mogućnost istog vrlo brzo odbačena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Richarlison je ove sezone upisao 35 nastupa za Everton u svim takmičenjima, postigao je 13 golova i dodao dvije asistencije.

Ugovor 21-godišnjeg krilnog napadača sa Evertonom važi do ljeta 2023. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi