Argentina i Nizozemska se borile za polufinale, a na tribinama prava drama sa tragičnim ishodom

Novinar preminuo u toku utakmice

Argentina i Nizozemska se borile za polufinale, a na tribinama prava drama sa tragičnim ishodom

Esmer Oštraković

Američki novinar, Grant Wahl, preminuo je sinoć u toku utakmice Svjetskog prvenstva između Nizozemske i Argentine.

On je sinoć izvještavao sa utakmice između Nizozemske i Argentine, a u toku prijenosa je nažalsot preminuo.

Reporteri koji su sjedili blizu njega primjetili su da je u toku produžetaka Wahl skoro ležao u stolici, te su shvatili da se nešto čudno dešava.

Odmah su zvali pomoć, koja je stigla jako brzo, ali samo su mogli ustanoviti smrt novinara iz SAD-a koji je imao 47 godina.

Još uvijek nema jasnih detalja šta se dogodilo, međutim obzirom na način smrti, predpostavlja se da se radilo o srčanom udaru.

Wahl je na početku Svjetskog prvenstva u majici sa duginim bojama pokušao ući na stadion, ali mu je to tada zabranjeno.

Oglasi

O njegovoj smrti su se oglasili i iz FIFA-e, tačnije Gianni Infantino, predsjednik ove organizacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ostali smo u nevjerici i zaista smo tužni da je preminuo jako dobar sportski novinar, Grant Wahl i to u toku utakmice četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu. Prije samo nekoliko dana Grantov rad je prepoznat od strane FIFA-e, jer mu je ovo bilo osmo svjetskog prvesntvo koje prati. U ime cijele FIFA-e izražavamo naše saučešće njegovoj supruzi Celine, njegovoj porodici i prijateljima u ovim teškim trenucima", između ostalog stoji u objavi FIFA-e.

Tako se prava drama odvijala na tribinama u trenucima kada su se igrali produžeci između Nizozemske i Argentine, a sve je nažalost imalo loš završetak.

Top Komentari

Mowzilla
Ako ovo nije znak...
4 0
FudbalskiZnalac
Eto mu sad, **** ga dugine boje ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti