Katarski tajkuni poslali ponudu De Laurentiisu za Napoli

Žele da kupe italijanski klub

Katarski tajkuni poslali ponudu De Laurentiisu za Napoli

E. Škorić
Teme:

Bogataši iz Katara ponudili su 560 miliona eura za kupovinu Napolija.

Prema pisanju Daily Maila, De Laurentiis vjerovatno prodaje Napoli, prije nego Bari, kojeg je preuzeo tek u ljeto 2018. godine.

Al-Thanis je vladajuća porodica iz Katara, a posjeduju udio i u francuskom prvaku PSG-u putem Oryx Qatar Sports Investments (QSI).

Sada iz te grupacije neko želi da stekne vlasništvo nad Napolijem jer "De Laurentiis gubi interes za svojom ekipom poslije svih dešavanja".

U međuvremenu, situacija u San Paolu ostaje napeta, usred izvještaja da su igrači zabrinuti za svoju sigurnost. Napoli nije slavio na zadnjih pet utakmica i očigledno je da postoje veliki problemi unutar momčadi.

"Dojam je da je Aurelio izgubio želju za ulaganjem u Napoli", izjavio je za Daily Mail Angelo Pisani, nekoć zaposlen kao advokat Diega Maradone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On smatra da De Laurentiis mora da bira između Napolija i Barija te da ne može da rukovodi sa oba kluba.

Filmski producent kupio je Napoli 2004. godine i uspio je da ga vrati u sami vrh italijanskog nogometa iako je bio zapao u ozbiljnu krizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi