Carlo Ancelotti ima dvije utakmice da spasi posao - i to kakve

Tvrdi Sport Mediaset

Carlo Ancelotti ima dvije utakmice da spasi posao - i to kakve

Carlo Ancelotti se prvi put od dolaska u Napoli našao pod pritiskom. Napoli već pet utakmica ne zna za pobjedu, loše stoji na tabeli Serije A, a tu je i Ancelottijevo javno neslaganje sa odlukom prvog čovjeka kluba da pošalje igrače u karantin.

Upravo ta De Laurentiisova naredba je izazvala "pobunu" igrača koja je dodatno zakoplikovala stvari u Napoliju i uzdrmala Ancelottija, a sada italijanski Sport Mediaset tvrdi da je gazda kluba proslavljenom treneru dao ulitmatum.

Navodno Ancelotti ima još dvije utakmice da spasi svoj posao u Napoliju.

Dakle, Ancelotti pred sobom ima reprezentativnu pauzu tokom koje će pokušati stabilizovati ekipu, a onda mora ostvariti pozitivne rezultate u derbiju protiv Milana u Seriji A, te u meču sa moćnim Liverpoolom u Ligi prvaka.

Napoli, naime, ne smije ugroziti šanse za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka jer bi eventualni neuspjeh značio ogroman finansijski gubitak za klub sa San Paola.

Nema Napoli više šta čekati ni u Seriji A jer je pao na sedmo mjesto i pet bodova je daleko od mjesta koja donose plasman u naredno izdanje Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Ancelotti ne uspije i Napoli ne popravi rezultate, prvi kandidat za njegovog nasljednika je Gennaro Gattuso.

Također, Sky Sport prenosi da je Ancelotti spreman na promjenu formacije. Navodno razmišlja o primjeni formacije 4-3-3 koja je u prošlosti, u Napoliju, odlično služila Maurizija Sarrija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi