Kazahstan kreirao senzaciju
FOTO: EPA

Niko nije mogao vjerovati

Kazahstan kreirao senzaciju

Haris Zilić

Fudbalska uzbuđenja ove nedjelje u kvalifikacijama za EURO 2024. godine počela su daleko od Evrope i to iznenađujuće uzbudljivom utakmicom.

U grupi H Kazahstan je šokirao favorita grupe selekciju Danske i slavio rezultatom 3:2 nakon nestvarnog preokreta.

Danci su u ovaj susret ušli kao veliki favoriti i tako su meč otvorili.

Nakon prvog poluvremena Danska je kao gost imala prednost od 2:0. Strijelac za skandinavsku ekipu bio je Hjolund u 21. i 36. minuti utakmice.

U tim momentima činilo se da Danska ide sigurno po tri nova boda, ali u nastavku nevjerovatan preokret Kazahstanaca za pamćenje.

U 73. minuti Zayntudinov pogađa za 2:1 iz penala, a onda prvi šok za Dance u 86. minuti kada Tagybergen pogađa za 2:2.

Oglasi

Drugi gol je bio maestralan i možete pogledati OVDJE.

Drugi gol Kazahstana kao da je šokirao Dansku i domaći to koriste da kreiraju jedan od najvećih preokreta u evropskom reprezentativnom fudbalu.

Igrala se 89. minuta kada je Aymbetov na asistenciju Vorogovskiya pogodio za 3:2 i bacio Kazahstance u Delirijumu. Danci nisu mogli vjerovati šta se dešava.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i Kazahstan je upisao veliki trijumf.

Nakon dva kola i Danska i Kazahstan imaju po tri osvojena boda. U ovoj grupi večeras još igraju Slovenija - San Marino i Sjeverna Irska - Finska.

Top Komentari

nakopitam
Nije to nikakva senzacija, Kazakhstan napreduje iz dana u dan u svim sferama. Imaju sredjenu drzavu koja je bogatija od 90% Evrope i normalno da ulazu u sport i rastu. Senzacija bi bila da neko od vas “novinara” napise nesto normalno.
3 0
user1678193389
Yebi dance
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi