Kad navijači čine medvjeđu uslugu svom klubu: UEFA kaznila Zvezdu zbog ponašanja Delija

Zašto im to treba?

Kad navijači čine medvjeđu uslugu svom klubu: UEFA kaznila Zvezdu zbog ponašanja Delija

E. Ganibegović

Sjednica Disciplinske komisije UEFA-e održana je 20. aprila, a sada je krovna kuća evropskog fudbala objavila i kazne za klubove i nacionalne fudbalske saveze. 

Jedan od kažnjenih klubova je i Crvena zvezda koja će zbog ispada svojih navijača napuniti kasu UEFA-e.

Na njihovu sreću kazna je "samo" novčana jer je poznato da su pod posebnom prismotrom nakon incidenata na meču grupne faze protiv danskog Midtjyllanda.

Naime, zbog paljenja baklji u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige odigrane u Glasgowu protiv Rangersa, Zvezda je kažnjena s 1.500 eura.

Mnogo više kazne zaradili su u revanš utakmici, a kažnjeni su po tri osnova.

Zbog blokiranih i zakrčenih prolaza na tribinama platit će 12.000 eura, zbog paljenja baklji 14.250, a ubacivanje predmeta na teren koštat će ih 9.125 eura.

Sve ukupno, u dvomeču protiv Rangersa navijači su Crvenu zvezdu koštali 38.875 eura.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, Zvezda je ispala od Rangersa ukupnim rezultatom 2:4. Nakon poraza od 3:0 u prvoj utakmici u Škotskoj, pobjeda u Beogradu od 2:1 nije im značila kada je u pitanju prolaz dalje.

Rangers je preko Brage kasnije stigao i do polufinala gdje će večeras u prvoj utakmici gostovati kod njemačkog Leipziga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi