Kemal Osmanković ima novi klub
Osmanković u dresu FK Sloboda

Nije želio ostati na Tušnju

Kemal Osmanković ima novi klub

S. Mlaćo

Sloboda će od naredne sezone nastupati u Prvoj ligi FBiH, a već sada je jasno da će doživjeti veliki broj promjena u igračkom kadru.

Veliki broj nogometaša odlučio se za odlazak, a među njima je i defanzivac Kemal Osmanković (26). Osmanković se priključuje HNK Šibenik koji nije uspio izboriti opstanak u najjačem rangu hrvatskog nogometa.

Osmanković je u Hrvatskoj već nastupao za Lokomotivu i dobro poznaje nogomet u toj zemlji. Vjeruju na Šubičevcu da će biti pojačanje u borbi za prvo mjesto i povratak u SuperSport HNL.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje u dosadašnjoj karijeri nastupao je i za FK Željezničar, gdje je i ponikao. Bio je i kadetski, te juniorski i mladi reprezentativac naše zemlje.

Kada je FK Sloboda u pitanju, očekuje se da uskoro zvanično na mjesto prvog čovjeka dođe Azmir Husić. Husić je već obavljao tu funkciju u Slobodi, navijači mu vjeruju, iako je proteklih dana bilo burno na Tušnju.

Sve se ipak mora brzo riješiti, a sve kako bi klub krenuo sa pripremama za novu sezonu.

Oglasi

Pored Husića koji će imati ulogu predsjednika Upravnog odbora FK Sloboda, novi Upravni odbor, kako saznaje SportSport.ba, činit će Adnan Omerović, Muhamed Suljagić, Jasmin Jusić, Emir Bečić, Elvir Abdulahović i Sabahudin Vugdalić.

Svi članovi Upravnog odbora automatski će biti i članovi Skupštine kluba u koju su predloženi još i dugogodišnji članovi tuzlanskog tima Denis Karić i Gradimir Crnogorac.

Sjednica Skupštine tuzlanskog velikana bit će održana do 4. jula kada će Husić i zvanično preuzeti vođenje crveno-crnih s Tušnja.

Azmir Husić je na nedavnom sastanku predstavio plan i program rada kojeg namjerava uvesti u FK Sloboda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naravno, glavni cilj je ekspresan povratak Slobode u Premijer ligu, a zatim u prvoj povratničkoj sezoni cilj je borba za vrh tabele, osvajanje trofeja i plasman na evropsku scenu.

Plan je i poboljšanje uslova rada omladinskih selekcija i njihova dominacija bh. fudbalom u narednim godinama.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi