Noć iz horora za Kenana Pirića u Turskoj

Primio je sedam golova

Noć iz horora za Kenana Pirića u Turskoj

M. Šljivak

Bh. golman Kenan Pirić večeras je u turskoj Super ligi doživio najgori trenutak karijere.

Njegov Goztepe je u 35. kolu Super lige poražen od Rizespora na domaćem terenu, a rezultat je na kraju glasio 7:1 u korist gostiju.

Goztepe je već otpisan i naredne sezone će igrati u nižem rangu. Ipak, niko se nije nadao da će večeras ovaj tim doživjeti ovakvu katastrofu.

Poveo je ovaj tim u sedmoj minuti. Baku je postigao gol za 1:0, ali zatim je uslijedio pravi horor za Kenana Pirića na golu Goztepea.

Već do 34. minute bilo je 3:1 za goste. Odbrana domaćih djelovala je izgubljeno, Pirić je bio kao na streljani, a po zlu je sve krenulo kada je Demirtas zabio autogol za 1:1. Cisse i Fernandes su također pogađali za prednost od 3:1 i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku još četiri gola u mreži bh. golmana. Pogađali su Fernandes, Sari, Pohjanpalo i Mendes za nevjerovatnih 7:1.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Interesantno je svakako da su gosti imali sedam šuteva u okvir gola i svih sedam je završilo iza leđa reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Goztepe je pretposljednji tim turske Super lige s 28 bodova i uz Malatayspor su već otpisani. Male šanse za opstanak ima upravo Rizespor i Altay koji su devet bodova daleko od sigurnog mjesta na tri kola do kraja.

Top Komentari

Chico
Aahahahahahahahahahahaha..... reprezentativni golman !!!!! Nek zahvale Dzeki, i on i Seha jer su mu haveri. Dva najbolja golmana Bosne i Hercegovine su Asmir Begovic i Vladan Kovacevic !
32 0
DanteDMC
Evo kandidata za prvog golmana repke.
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi