Najskuplji golman u historiji konačno pronašao klub za oživljavanje karijere

Ide na posudbu

Najskuplji golman u historiji konačno pronašao klub za oživljavanje karijere

E. Ganibegović

Čini se kako je Kepa Arrizabalaga konačno pronašao klub u kojem će oživjeti karijeru.

Golman koji je 2018. godine postao najskuplji golman svih vremena kada je iz Athletic Bilbaoa stigao u Chelsea za nevjerovatnih 80 miliona eura  nikada nije opravdao uloženi novac.

Ove sezone je njegovo mjesto među stativama zauzeo sjajni Edouard Mendy, a Španac je nastupio na tek sedam utakmica, od čega na samo jednoj u Premier ligi Engleske. Na četiri je uspio sačuvati svoju mrežu.

Već mjesecima se piše o Kepinom odlasku sa Stamford Bridgea, a izgleda da je 27-godišnjak na pragu prelaska u Lazio koji vodi njegov bivši trener iz Chelseaja, Maurizio Sarri.

Navodno je Chelsea spreman pustiti Kepu na posudbu u rimski klub s opcijom otkupa ugovora na kraju sezone, a dva kluba bi zajedno isplaćivala platu španskom golmanu.

Lazio bi njegovim dolaskom riješio problem golmana, s obzirom na to da će na kraju sezone 39-godišnji Pepe Reina gotovo sigurno napustiti klub. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Kepa je karijeru počeo u Bilbaou, bio u Basconiji, vratio se u Athletic, a prije odlaska u Englesku igrao je na posudbama u Ponferradini i Valladolidu. 

S Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, Evropsku ligu i UEFA-in Superkup, a ima i 11 upisanih nastupa za reprezentaciju Španije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Sad kad su bez Mendija mjesec dana, sigurno se neće odreći Arizabalage...
5 0
irnes4
Precijenjen mnogo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi