Chelsea završava iznenađujući transfer, Tuchelu će biti ispunjena velika želja

Stiže reprezentativac Mađarske

Chelsea završava iznenađujući transfer, Tuchelu će biti ispunjena velika želja

Haris Zilić

Chelsea je dogovorio iznenađujući transfer.

Mađarski reprezentativac 23-godišnji Attila Szalai na zimus će biti stanovnik Stamford Bridega prema pisanjima medija na Ostrvu.

Riječ je o igraču koji je početkom ove godine stigao u turski Fenerbahce iz kiparskog Apollona, ali dobrim partijama je brzo stigao na radar Plavaca i postao jedna od najvećih želja trenera Thomasa Tuchela, a čini se da će njemačkom stručnjaku želja biti ispunjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Szallai je skupio i 21 nastup za selekciju Mađarske, prije Apollona i Fenerbahcea nosio je dres Mezokovseda, a bio je i član bečkog Rapida u omladinskim kategorijama. U Rapid je došao kao najveća nada mađarskog fudbala 2012. godine iz Vasasa.

Chelsea bi u narednom periodu trebao ozvaničiti i detalje ugovora, a vrijednost ovog fudbalera je 11 miliona eura, dok ugovor sa Fenerbahceom ima do 2025. godine, tako da će londonski klub morati spremiti finu sumu novca za mađarskog defanzivca, a govori se već o 23 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi