Skandalozni nogometaš završio karijeru: "Upoznao sam demone s kojima sam se borio"

U 36. godini

Skandalozni nogometaš završio karijeru: "Upoznao sam demone s kojima sam se borio"

Edmir Škorić

Kevin-Prince Boateng je u 36. godini odlučio da završi karijeru. Ganac je bio živopisna ličnost u svijetu nogometa, privlačio je dosta pažnje, a nastupao je za mnove velike timove.

Boateng je svoju odluku obznanio videom na društvenim mrežama, te je priznao da je imao više neuspjeha nego uspjeha.

Igrao je u mladim timovima Fuchse Berlina i Herthe, a u dobi od 20 godina odletio je u Englesku te potpisao za Tottenham, nakon čega je posuđen Borussiji Dortmund, pa opet prodan Portsmouthu.

Potom je otišao u Italiju, gdje je doživio najljepši period svoje karijere. Igrao je za Milan i Genou. Posebno je oduševio impresivnim golovima i vrlo dobrim igrama u redovima Rossonera. Iz Milana je otišao u Schalke, gdje je raskinuo nakon manje od 1,5 godine.

Ni u jednom drugom klubu nije ostao duže od godinu dana. Vratio se nakratko u Milano. Od ljeta 2016. obišao je nogometnu Evropu kao igrač Las Palmasa, Eintracht Frankfurta, Sassuola, Barcelone, Fiorentine, Besiktasa i Monze.

Oglasi

2021. godine odlazi u Herthu, gdje započinje svoju avanturu. Nakon nešto više od dvije godine u glavnom gradu Njemačke, gdje je doživio ispadanje u 2. Bundesligu, odlučio je završiti karijeru.

“Mogao sam biti kriminalac ili nogometaš. Izabrao sam nogomet. Od početka sam znao da sam poseban. Uvijek sam bio moj najveći rival. Nije bilo nikoga drugoga ko bi se mogao mjeriti sa mnom jer niko nije bio kao ja. Niko nije razmišljao kao ja, niko nije davao takve emocije kao ja. Postojao sam samo ja. Morao sam naučiti da talent nije ništa bez napornog rada. Kad pogledam unatrag, vidim da sam u životu više imao neuspjeha nego uspjeha. Dok sam odrastao, imao sam teške trenutke kroz koje sam morao prolaziti. Upoznao sam demone s kojima sam se morao boriti. Neuspjeh nije opcija. Mrzim gubiti. Trenutak kada odlučite prestati igrati je najbolniji. Dao sam sve od sebe. Bio sam vođa, bio sam žestok momak, bio sam čak i klaun, zabavljao sam ljude", kazao je Boateng u objavljenom videu.

U seniorskoj karijeri osvojio je pet trofeja - La Ligu i Seriju A, njemački kup, italijanski superkup i engleski liga kup.

Godine 2016. objavio je biografiju koja je brzo povučena s polica knjižara. Dotaknuo se i intimnih niti iz života svoje bivše supruge Jenny, nije je tražio dopuštenje da objavi priču iz njeinog privatnog života. Kada je žena to otkrila, brzo je poduzela zakonske mjere, što je rezultiralo uklanjanjem knjige iz trgovina.

Oglasi

Boateng je puno partijao, smatrao se kraljem života. "Dvije godine potrošio sam sav novac na automobile, noćne klubove i prijatelje koji nikad nisu bili pravi prijatelji. Odrastao sam u siromašnoj četvrti, tako da mi je toliko novca predstavljalo pravu prijetnju".

Najgorim razdobljem svog života smatra ono u Londonu, gdje je imao bogat noćni život, koji je ujedno uništio njegov razvoj i karijeru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Jednog sam se dana probudio ujutro nakon tuluma i zaključio da ne mogu dalje živjeti ovako. Svaki dan sam dolazio kući u šest ujutro, pio, slabo jeo i imao 95 kila. Ne može ovako dalje", rekao je.

Ganac se nije pazio, imao je dosta problema s povredama, a njegova bivša supruga Melissa Satta 2012. nogometaševe je povrede objasnila čestim seksom. “Istraumatiziran je jer se seksamo sedam do deset puta sedmično", opisala je prije 11 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi