"18 mi godina, zarađujem milione, odjednom kupim tri auta, svaku noć kući dolazim pijan, a onda..."

Ispovijest fudbalskog nomada

"18 mi godina, zarađujem milione, odjednom kupim tri auta, svaku noć kući dolazim pijan, a onda..."

A. Čaušević

Za igrače koji često mijenjaju klubove se obično misli da su upitnog kvaliteta, međutim postoje i oni koji jednostavno ne mogu dugo biti na jednom mjestu. To je slučaj i sa možda najvećim fudbalskim nomadom u posljednjoj deceniji. Može se reći da je imao uspješnu karijeru, ali je zaključak da je mogao i mnogo više.

Kevin Prince Boateng je prošlog ljeta rekao zbogom fudbalu. Nekadašnji reprezentativac Gane je svoj najbolji fudbal igrao u Milanu. Te tri sezone na San Siru su za njega i dan dana nezaboravne.

Svoje prve fudbalske korake je napravio u Herthi gdje je i završio svoju karijeru. Bio je veliki talenat, a još kao tinejdžer je otišao u Tottenham gdje su ga ponijeli slava i novac.

Prije nekoliko godina je ispričao kroz kakav je pakao prošao i kako je na vrijeme shvatio da mora nešto mijenjati u životu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C19eL7ePEiZ/?hl=en&img_index=1[/instagram]

"Bio sam mlad, zarađivao sam puno, tek sam stigao u Tottenham, imao sam nešto više od osamnaest godina, dobivao sam pet miliona godišnje", ispričao je Boateng svojevremeno te nastavio:

Oglasi

"Mislio sam da se novcem može kupiti sreća: klubovi, žene, auti, odjeća... Kupio sam Lamborghini, koristio sam ga sedam dana i parkirao sam ga."

"Imao sam mnogo prijatelja, ali oni nisu bili pravi, tjerali su me da izađem umjesto da treniram kao profesionalac."

"Svaku sam večer dolazio doma pijan u 6 ujutro, šest dana sedmično, užasno sam jeo i imao sam 95 kilograma."

"Nakon mjesec dana trener Martin Jol rekao je da me više ne želi, pa sam se jednog dana probudio i rekao 'dosta, ne želim biti takav tip'."

Oglasi

"Prestao sam piti i izlaziti i počeo kuhati kako bih se hranio zdravije. Ponekad se osvrnem na pojedine fotografije i pomislim koliko sam bila glup, ali naučio sam dosta toga i sazrio."

"Onda je stigao poziv iz Italije i prihvatio sam se, Genoa je bila dobra ekipa, ali nedugo nakon dolaska moj agent mi je pričao o Milanu, jedinstvenoj prilici, i da kažem da sam u početku mislio da je to šala."

"Prvi dan je za mene bio san: sjedio sam pored Pirla s ormarićem koji je pripadao Beckhamu, nedugo zatim su stigli i Ibrahimović i Robinho, bilo je mnogo šampiona, ali našao sam svoje mjesto i dobio puno zadovoljstva", ispričao je Boateng.

Poslije odličnih igara u Milanu za 10 miliona je otišao u Schalke 04 poslije čega je počeo mijenjati klubove kao na traci. Las Palmas, Eintracht, Fiorentina, Barcelona, Bešiktaš, Sassuolo i Monza su samo neki za koje je nastupao.

Nekada sjajni fudbaler iza sebe ima čak tri razvoda, a tek mu je 36 godina. Posljednji je stigao prošlog ljeta i to sa Valentinom Fradegradom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi put razvodne papire je potpisao 2011. godine nakon neuspjeha sa Jennifer Michelle, dok je najpoznatiji bio zbog veze sa Melissom Sattom.

Brak sa poznatom italijanskom manekenkom i voditeljicom je trajao do 2020. godine. Sa Sattom ima i jedino dijete, u pitanju je devetogodišnji sin Maddox.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi