Kežman oštro odgovorio Muslinu na optužbe
Foto: EPA

Nije mu ostao dužan

Kežman oštro odgovorio Muslinu na optužbe

Nekadašnji srbijanski reprezentativac Mateja Kežman, koji je danas agent Sergeja Milinković-Savića, žestoko je odgovorio Slavoljubu Muslinu. 

Donedavni srbijanski selektor je nekoliko dana poslije napuštanja funkcije izjavio kako je Kežman zbog nepozivanja Milinković-Savića organizovao kampanju protiv njega u medijima, a sada je stigao i odgovor. 

Ne krije Kežman da se dvoumio oko toga treba li se oglasiti ili ne. Na kraju je medijima uputio pismo, čiji dio prenosimo u nastavku. 

"Priče o tome da li je Sergej dobar ili ne su suvišne s obzirom na činjenično stanje i njegove nastupe na najvećoj sceni. Gospodin Muslin kaze da menadžerski lobi pravi pritisak na njega kako bi se preko reprezentacije Srbije napravila podloga za transfer Sergej Milinković Savića.Tržišna vrednost fudbalera je relativna kategorija, i varira u zavisnosti od velikog broja determinanti'', naglaša Kežman i osvrće se na optužbe:

"Očigledno Muslin zna za drugačije relacije u odnosima sa fudbalerima i njihovim menadžerskim agencijama, jer se tokom svoje trenerske karijere suočio sa  optužbama od strane sopstvenih igrača u klubovima koje je vodio za 'participaciju' u njihovim ugovorima i transferima (Samsonov, Pejev...)"

Dodao je također Kežman da Muslin nije smijenjen zbog nepozivanja njegovog igrača.

"Poenta je da nije riječ o smjeni već o sporazumnom raskidu ugovora za koje je neophodna saglasnost volja svih ugovornih strana. Svi njegovi saradnici su ostali u selekciji, a on nije nastavio svoj poslovni odnos. Prije će biti da su neki njegovi lični interesi postali očigledniji", istakao je, između ostalog, Kežman. 

Muslin je, podsjetimo, sa selekcijom Srbije nakon osam godina uspio izboriti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Dok se novi selektor ne imenuje, Orlove će u predstojećim prijateljskim susretima voditi Mladen Krstajić, dosadašnji Muslinov asistent. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi