Muslin otvorio dušu: Kežman je vodio hajku...
Foto: EPA

Napustio klupu Srbije

Muslin otvorio dušu: Kežman je vodio hajku...

Dojučerašnji selektor nogometne reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin otvorio je dušu nakon što je napustio klupu Orlova. 

Iako je nakon osam godina uspio sa Srbijom izboriti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, na opšte iznenađenje javnosti u susjedstvu donesena je odluka da se ovaj 64-godišnji stručnjak razriješi dužnosti.

Muslinu se najviše zamjeralo to što je odbijao da u nacionalni tim pozove Sergeja Milinkovića-Savića, a iza cijele hajke, prema njegovim riječima, je navodno stajao upravo menadžer ovog nogometaša Lazija - Mateja Kežman. 

"Menadžer Milinković-Savića (Mateja Kežman, op.a) vodi u žutoj štampi hajku protiv mene. Nalazio je sagovornike neke bivše igrače da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumijem, jer želi da zaradi velike pare na transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković-Savić dobar igrač, baš kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić, koji je u posljednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji evropski igrač. Podsjećam da je Ljajić do sada odigrao 23 meča za Srbiju, dao je ukupno tri gola, a u kvalifikacijama za EP je na sedam mečeva dva puta tresao mrežu. Dakle, Sergej i Ljajić su imali jaku konkurenciju. Zbog svega ovoga ne razumijem hajku i blaćenje, jer su igrači, moj stručni štab i Goran Bunjevčević ispunili zadatak koji je bio pred nama", rekao je Muslin za Večernje novosti, a onda i dodao: 

"Koliko se pričalo o Sergeju, očekivao sam da ga reprezentaciji Srbije preporuči čak i papa koji živi u srcu Rima i mogao je često da ga vidi u dresu Lazija". 

Nije dozvolio da mu se drugi miješaju u posao.

"Takvo nešto u karijeri nisam dozvolio i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i ostali sastavljaju tim", istakao je Muslin koji je više nego uspješno uradio ono za šta je doveden.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Dok se ne imenuje novi selektor, Orlove će u predstojećim prijateljskim susretima voditi Mladen Krstajić, dosadašnji Muslinov asistent. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi