Khediru su trenirali Ancelotti, Allegri, Loew, Allegri, Nijemac je izabrao najboljeg

Iskusni njemački veznjak

Khediru su trenirali Ancelotti, Allegri, Loew, Allegri, Nijemac je izabrao najboljeg

A. Čaušević

Sami Khedira je tokom karijere imao čast, ali i sreću da ga treniraju neki od najboljih svjetskih trenera. 

Khediru već dugi niz godina u reprezentaciji Njemačke trenira Joachim Loew s kojim je osvojio i Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

U klupskom fudbalu dok je igrao u Real Madridu trenirali su ga Jose Mourinho i Carlo Ancelotti, a u Juventusu Massimiliano Allegri.

Za najboljeg trenera u dosadašnjem dijelu karijere Khedira je odabrao Mourinha, obrazložio je zašto je baš izbor pao na portugalskog stručnjaka.

"Tokom karijere sam imao nekoliko velikih trenera. Najviše me impresionirao Mourinho jer je vjerovao u mene. Najveći korak sam napravio 2010. godine kada sam prešao iz Stuttgarta u Real nakon Mundijala."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mourinho me unaprijedio kao osobu, a napredovao sam i tehnički. Vjerovao mi je, imam sjajan odnos s njim i danas se čujemo. Zahvaljujući njegovoj ličnosti divim mu se kao treneru", kazao je Khedira.

Mourinho je Khediru trenirao od 2010. do 2013. godine. Zajedno su osvojili La Ligu te Kup Kralja i španski Superkup.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi