Neobična igra brojeva čudaka u kopačkama
Khvicha Kvaratskhelia potpuno je eksplodirao u dresu Napolija ove sezone svojoj prvoj sezoni u elitnom evropskom fudbalu (Foto: EPA)

Momak je čudesan

Neobična igra brojeva čudaka u kopačkama

M. Šljivak

Khvicha Kvaratskhelia je do prije nekoliko mjeseci bio relativno nepoznat igrač za većinu ljubitelja fudbala, ali fenomenalne igre čudesnog Gruzijca u dresu Napolija podigle su ga u orbitu i postao je velika zvijezda. Protekle noći proslavio je svoj 22. rođendan i u meču Cremonesea (3:0) desila se čudna igra brojeva.

Khvicha Kvaratskhelia nova je zvijezda evropskog fudbala. Gruzija je dobila svjetski kalibar igrača, a Napoli zlatnu koku za neki od narednih transfer rokova.

Mladi Gruzijac je jučer u meču protiv Cremonesea proslavio svoj 22. rođendan. Uspio je postići pogodak, a desila se i zanimljiva igra brojeva u toj noći. Sve je bilo u znaku broja 22.

Kvaratskhelia je postigao gol na 22. rođendan, igrala se 22. minuta meča, a ovo je bilo 22. kolo italijanske Serije A. Ne dešavaju se često da se sve poklopi na ovakav način, ali ovaj sjajni fudbaler je poseban, pa nije nikakvo čudo što se i čudne stvari za njega poklope.

Čudak u kopačkama je protiv Cremonesea postigao svoj deveti gol u Seriji A ove sezone. Ovom učinku je dodao i fenomenalnih 11 asistencija i to u samo 18 utakmica.

Oglasi

Odlično je igrao i u Ligi prvaka. Tamo je ovaj 22-godišnjak u pet utakmica postigao dva gola i upisao je tri asistencije.

Treba svakako istaći da je ovom momku ovo prva sezona u jednoj od najjačih liga svijeta i da ranije nikada nije igrao utakmice na ovakvom nivou.

Nevjerovatno je da je Napoli prošlog ljeta za njega izdvojio samo 10 miliona eura. Stigao je iz ekipe Dinamo Batumi, a ranije je igrao za ruski Rubin Kazan, te moskovsku Lokomotivu.

Također, u početnoj fazi karijere igrao je za Dinamo Tblilisi i Rustavi i vjeruje se da bi ovaj dečko u budućnosti mogao ispisati historiji gruzijskog fudbala.

On je za nacionalni tim već odigrao 19 utakmica i postigao je 10 pogodaka i izvjesno je da će po broju golova u nacionalnom timu uskoro srušiti učinak od 26 golova koliko je postigao čuveni Shota Arveladze.

Čovjek koji ga je otkrio i doveo na 'Diego Maradona' stadion treba dobiti debelu povišicu jer očigledno zna prepoznati kvalitet za razliku od mnogih koji za prosječne igrače izdvajaju desetine miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talentovani Gruzijac već je dobio nadimak 'Kvaradona'. Brojni bogataši već pokazuju interes za njega, ali onaj ko ga želi kupiti morat će izdvojiti najmanje 100 miliona eura.

S njim se trenutno povezuju Liverpool, Manchester City i Real Madrid i bit će interesantno vidjeti hoće li on napustiti Napulj narednog ljeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi