Napoli odredio cijenu za Victora Osimhena

Žele ga dva velikana iz Engleske

Napoli odredio cijenu za Victora Osimhena

E. Škorić

U Napoliju se primiču velikom slavlju na koje se čeka od 1990. godine. Scudetto je pred vratima, to je već sada svima jasno.

Tim pod vodstvom Luciana Spallettija neumoljivo juriša prema tituli i već sada ima 19 bodova prednosti nad ekipom Lazija, pa bi trebalo da se dogodi pravo čudo da Napolitanci ne budu šampioni Italije.

Također, Napoli radi sjajne stvari i u Ligi prvaka, te bi vrlo lako mogao doći i do polufinala jer objektivno ima realne šanse u duelu četvrtfinala protiv Napolija. Ni finale nije nemoguće - pobjednik ovog para ide na boljeg iz duela Benfica - Inter.

U sastvu Napolija postoji niz vrhunskih igrača koje već sada žele svi najveći klubovi Evrope. Veliko interesovanje ti klubovi pokazuju za Victora Osimhena, napadača koji je jedan od najzaslužnijih za ove sjajne rezultate Napolija.

Chelsea i Manchester United očajnički žele pravog napadača i golgetera i bacili su oko upravo na reprezentativca Nigerije, a Napoli je navodno već odredio cijenu.

Radi se o 150 miliona eura, što nije novac koji ne mogu da izdvoje za dobrog napadača klubovi kao što su Chelsea i United.

Osimhen je u Napoli došao iz Lillea za 77 miliona eura 2020. godine i ima ugovor do ljeta 2025. godine.

U aktuelnoj sezoni 24-godišnjak iz Lagosa odigrao je ukupno 29 utakmica u svim takmičenjima i na omjeru je od 25 golova i pet asistencija, od čega je 21 čak dao u Seriji A te je prvi strijelac tog šampionata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegova najveća želja je da zaigra u engleskom Premiershipu.

Trenutna vrijednost Osimhena je 70 miliona eura, a prije Napolija nosio je dres Wolfsburga, Chareloia i Lillea. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 23 utakmice i postigao 15 golova.

Promo

Top Komentari

Adnanos
Napoli ima realne sanse protiv Napolija
0 0
Drakula
Budale umjesto da stave 200 miliona i opeljaše propale klubove kao chelsea i united oni sicu stavljaju. Kad je felix prodat za 100+ miliona ovaj bi trebao za 300m
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi