Kiks Olimpika na Otoci

Bod ide u Jajce

Kiks Olimpika na Otoci

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Olimpik je u 8. kolu Prve lige Federacije BiH ugostio Metalleghe, a na kraju je ovaj susret završen bez pobjednika (2:2).

Olimpik je iz prvog napada došao do vodstva. Na ubačaj Zebe nespretno reaguje Popović i pogađa vlastitu mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Nakon postignutog gola većih uzbuđenja nije bilo sve do finiša prvog dijela. U 36. minuti gosti prijete preko Kapetana, ali Hadžić sjajno interveniše i spašava Olimpik.

Ipak, pet minuta kasnije ni Hadžić nije mogao ništa napraviti. Haračić lijepo prima loptu i rutinski pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja prvog dijela Olimpik je mogao do novog vodstva. Prvo je dobar šut Handžića otišao tik pored gola, a zatim šut Stjepanovića glavom završava preko gola i na odmor se otišlo neriješenim rezultatom 1:1.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su šokirani. Peno zabija fantastičan gol za vodstvo gostiju iz Jajca od 1:2.

Očekivano, Olimpik je potom krenuo žestoko prema golu protivnika. Zeba u 53. minuti lukavo pokušava iz kornera i umalo je zabio gol, a zatim tri minute potom odlično šutira iz slobodnjaka, ali Trako dobro brani.

Nije domaći tim previše ideje u igri, ali su ipak u 87. minuti stigli do pogotka. Pogodio je Alešević za izjednačenje rezultata na 2:2.

Do kraja utakmice promjene rezultata nije bilo i gosti iz Jajca su iznenađujuće došli do jednog boda protiv lidera prvenstva.

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Olimpik - Metalleghe 2:2

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Olimpik: Hadžić, Beširević, Handžić, Stjepanović, Muminović, Stojanović, Čizmić, Zeba, Ramić, Medić, Drljević.

NK Metalleghe BSI: Trako, Peno, Kremenović, Samardžić, Tankuljić, Danilović, Haračić, Mehić, Hasanhodžić, Popović, Kapetan.

Top Komentari

starmac
Opet ce ostat u Federalnoj.Ha,ha,ha
10 2
Disha
Nema kome se zamjerili nisu.Na noz ce ih docekati svi.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti