U Napoliju ga mole da ostane, ali Kim je već prihvatio ponudu iz Premiershipa

Sjajni štoper nakon samo godinu dana odlazi

U Napoliju ga mole da ostane, ali Kim je već prihvatio ponudu iz Premiershipa

E. Oštraković

Na ljeto prošle godine navijači Napolija bili su šokirani činjenicom da je klub napustio najbolji štoper ekipe Kalidou Koulibaly, koji je prešao u Chelsea.

Napoli je umjesto njega odlučio za nešto više od 18 miliona eura dovesti južnokorejskog štopera Min-jae Kim-a iz Fenerbahčea.

Ugovor je potpisan na tri godine, odnosno do ljeta 2025. godine, s opcijom produženja na još dvije.

Niko tada nije mogao ni predpostaviti kakvu sezonu će imati ovaj fudbaler, te da će za samo godinu dana skrenuti toliku pažnju na sebe.

Naime, postao je Kim jedan od najtraženijh defanzivaca, a mnogi klubovi žele da ga već naredne sezone vide u svojim redovima.

Iako uprava Napolija, tima sa kojim je postao prvak Italije, pokušava da produžni njegov ugovor i da mu da poboljšane uslove, teško da će ostati u ovo klubu.

Oglasi

Dva tima koja su najviše zainteresovana za njegove usluge su Liverpool i Manchester United koji je već otišao korak dalje.

Naime, Manchester United je navodno već prezentovao svoj projekat Kim Min-jaeu, a predstavili su i svoju finansijsku ponudu za njega.

Fudbaler je, kako navode inostrani mediji, odabrao i već ovog ljeta želi da napravi transfer u ekipu Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je igrao za kineski Beijing Guoan, te za južnokorejske klubove Jeonbuk Hyundai, Gyeongju KHNP, Yonsei, Suwon i Yeoncho u kojem je počeo karijeru.

Iako mu je tek 25 godina, za reprezentaciju Južne Koreje već je stigao upisati 40 nastupa i postići tri gola.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi