Možda je najbogatiji na svijetu, ali Newcastle nije imao šanse pored Bayerna
Foto - EPA

Coman odbio Svrake

Možda je najbogatiji na svijetu, ali Newcastle nije imao šanse pored Bayerna

Midhat Šljivak

Newcastle United pokušao je u prethodnim danima u svoje redove dovesti francuskog fudbalera Kingsleya Comana.

Francuski fudbaler bio je na radaru najbogatijeg tima svijeta. Bild tvrdi da je stigla i zvanična ponuda za njega, no Coman je odlučio ostati u Bayernu.

Comana je od St. James Parka odvojila situacija u kojoj se Newcastle nalazi. Svrakama predstoji velika borba za opstanak u Premiershipu i to nikako nije privlačno vrhunskim fudbalerima.

Francuz se zahvalio Newcastleu na ponudi, Bayern je jedva dočekao da produži saradnju s ovim 25-godišnjim fudbalerom i on će u Minhenu ostati do 2027. godine. 

Godišnja plata će mu iznositi 15 miliona eura i sigurno da ni ovaj krilni fudbaler ne plače previše što nije otišao u Englesku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kingsley Coman je u Bayern stigao 2015. godine na posudbu iz Juventusa. Potom je njegov ugovor otkupljen, a on je odigrao preko 200 utakmica i zabio je 45 golova za Bavarce.

Newcastle United je u januarskom prelaznom roku dosad doveo defanzivca Kierana Trippiera iz Atletico Madrida te napadača Chrisa Wooda iz Burnleya.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Joj ljudi misle sad ovi odma mogu milijardu ubrizgat za 3 mjeseca u klub pa ne ide to tako
3 0
Klicko
Nije ti to njemačka farmerska liga,bolje ti je ostani tu i uzimaj lovu osvajajući trofeje sigurno
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi