Kjaer želi ostati u Milanu i nakon ove sezone: Radim na tome i kada ne igramo fudbal...

Dancu se sviđa na San Siru

Kjaer želi ostati u Milanu i nakon ove sezone: Radim na tome i kada ne igramo fudbal...

Danski fudbaler Simon Kajer ima želju ostati u Milanu i poslije ove sezone.

Podsjetimo, Kjaer je u redove Rossonera stigao u januaru na šestomjesečnu posudbu iz Seville, ali na San Siru mu se očigledno mnogo svidjelo i želi tu ostati i nakon isteka posudbe.

"Moj san je da ostanem u Milanu, Ali, teško je u ovom momentu reći šta će se desiti. Kada dođe vrijeme, razgovarat ćemo s predstavnicima kluba i vidjeti. Moram napraviti maksimalan pritisak na moj klub kako bih ga uvjerio da aktivira opciju otkupa ugovora. Radim na tome da ostanem u Milanu, čak i kada ne igramo nogomet. Pokušavam napredovati, ne samo fizički već i psihički", poručio je Danac za Corriere dello Sport.

Osvrnuo se i na saradnju sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Zlatan daje mnogo našem klubu. On je veliki šampion, osvojio je gotovo sve. Njegovo prisustvo, čak i kada ne igra, mnogo nam znači".

Milan je prije prekida u Italiji bio na 7. poziciji u Seriji A i do kraja sezone vjerovatno će 'ganjati' mjesto u Evropa ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj 31-godišnji fudbaler je tokom karijere igrao za brojne klubove, između ostalog za Wolfsburg, Romu, Lille, Fenerbahce i Sevillu.

U dresu Milana upisao je od januara 13 utakmica.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi