Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

Prognoze za srijedu

Kladioničarski kutak: Tri savjeta za klađenje

V. Elez

U rubrici namijenjenoj kladioničarima donosimo tri dnevna savjeta za srijedu, 27. april 2016. godine.

EUROPE: Champions League - Play Offs 
20:45   Atletico Madrid - Bayern Minhen - tip X, under 2,5

Polufinale Lige prvaka je uvijek veliki izazov i vrhunac sezone za timove koji se tu nađu. Bavarci su favoriti za prolazak dalje, po mnogim prognozerima, ali Atletico je već pokazao da je ozbiljan tim posebno kada su u pitanju velike utakmice. 

Prvi meč u Madridu će biti rovovska borba slična meču u Manchesteru sinoć, a naša preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Utakmice Atletica u Madridu ne obiluju golovima, pa očekujemo manje od 2,5 golova.

SWEDEN: Allsvenskan 
18:30   Goteborg - Malmo FF - tip X, under 2,5

# tim u p n i + / - bod
5. Malmo FF 5 3 0 2 8:6 9
7. Goteborg 5 2 2 1 9:7 8


Kada se Liga prvaka približi kraju, onda se sredinom sedmice obično igraju skandinavske lige koje su tek na početku sezone.

Ovoga puta imamo jedan od zanimljivijih derbija švedskog fudbala između Malmoa i Goteborga. Oba tima su počela sa skromnim rezultatima u odnosu na njihov renome, ali niko se još nije odvojio na vrhu.

Preporuka je tip X i manje od 2,5 golova. Iako su utakmice prvih kola obilovale golovima, ovakav jedan meč je ipak druga stvar i timovi će vjerovatno ući opreznije u utakmicu.

SLOVENIA: Prva liga 
18:00   Krsko - Velenje - tip 2, over 2,5

# tim u p n i + / - bod
6. Velenje 31 10 7 14 30:45 37
7.  Krško 31 10 7 14 22:44 37


Kada se dva tima nađu na sredini tabele pred kraj sezone, to je znak da ćemo prisutvovati mirnoj i često nezanimljivoj utakmici.

Najintersantnije u ovom meču je da se sastaju dva tima koja su u najboljoj formi u posljednjih pet utakmica. Imaju po četiri uzastopne pobjede i zato s pravom možemo očekivati zanimljiv okršaj.

Naša sugestija je tip 2 i više od 2,5 golova. Gosti su dali osam golova više i dajemo im malu prednost, a kako ekipe nisu previše opterećene opstankom, očekujemo i dosta golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi