Klopp bez dlake na jeziku: U današnjem fudbalu je samo novac bitan
FOTO: EPA

Njemački stručnjak ne štedi kritike

Klopp bez dlake na jeziku: U današnjem fudbalu je samo novac bitan

H. Zilić

Trener Liverpoola Jurgen Klopp opet je osuo paljbu po čelnicima FA, ali i ostalih fudbalskih organizacija koje su sastavile iscrpljujući kalendar za igrače.

Nije prvi put da Klopp kritkikuje organizaciju sezone, posebno u Engleskoj.

"Ne postoji nijedan sport u svijetu da ima tako nemilosrdan kalendar. Ima sezone gdje su utakmice zgusnute, ali manje se trči i onda vas čeka pauza od par mjeseci", rekao je Klopp zatim nastavvio:

"Fudbal je zahtjevan sport i dobro treba razmisliti o ovome. Znamo mi zašto to rade, jer im je sve u novcu. U fudbalu je danas samo novac bitan. Istina i mi primamo velike novčane iznose, ali treba voditi računa i o drugim stvarima ne samo o novcu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp je prošle sezone imao dosta problema sa povredama u timu, to je Liverpool i koštalo turbulentne sezone, a Klopp je naveo također da je 50 utakmica po sezoni za jednog igrača previše i to 50 utakmica na profesionalnom nivou.

Top Komentari

Maestro
Jel to on izmislio toplu vodu? Pa znamo svi da je novac najbitniji
2 0
AmarSahin
Slažem se. Evo primjer trenutna situacija u Južnoj Americi, nisu oni k'o sav normalan svijet mogli završiti kvalifikacije 8. morali su naravno završiti kvalifikacije 10. tako da klubovi nemaju pola igrača.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi