Jurgen Klopp saznao nove užasne vijesti pred finale sa Chelseajem
FOTO: EPA

Ostao bez još jednog igrača

Jurgen Klopp saznao nove užasne vijesti pred finale sa Chelseajem

E. Oštraković

Ekipa Liverpoola ovog mjeseca igrat će finale Carabao Kupa, a uoči ove utakmice Klopp je saznao užasne vijesti vezane.

Naime, utakmica između Chelseaja i Liverpoola biti će odigrana 25. februara i biti će to borba za jedan od dostupnih trofeja ove sezone.

Jurgen Klopp biti će lišen usluga jednog od ključnih fudbalera u svojoj ekipi, a te vijesti saznao je danas i sigurno je da će mu to predstavljati veliki problem.

Radi se o Trentu Alexanderu-Arnoldu koji će propustiti naredne utakmice zbog povrede koljena i još uvijek nije poznato kada će se vratiti na teren.

Doktori u Liverpoolu ne mogu da sa nekom sigurnošću potvrde kada će Englez moći da se vrati na teren, te je jasno da neće igrati nekoliko sedmica.

Oglasi

Alexander-Arnold je morao napustiti teren na utakmici protiv Burnleya koju je njegova ekipa dobila sa 3:1.

O njegovoj povredi nakon utakmice protiv Burnelya govorio je i Klopp.

"Osjetio je nešto u koljenu, vidjet ćemo, nadamo se da nije ništa opasno", rekao je tada Klopp.

Na njegovu žalost izgubio je desnog beka za naredni period, a posebno će mu nedostajati u finalu Carabao kupa protiv Chelseaja.

Na raspologanaju Kloppu mogli bi biti Bradley i Joe Gomez za utakmicu protiv Chelseaja, ali još uvijek nije poznato da li će to biti tako.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alexander-Arnold je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 29 utakmica i uspio je postići dva gola.

On je u susretu protiv Burnleya asistirao Diogo Joti za gol i tada je postvaio rekord za najviše asistncija u Premiershipu kada je riječ o defanzivcu, a taj broj je sada 58.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi