Legendarnom Erikssonu na samrti ispunjena želja - Vodit će ekipu Liverpoola!

Gospodski potez Redsa i Kloppa

Legendarnom Erikssonu na samrti ispunjena želja - Vodit će ekipu Liverpoola!

E. Škorić

Legendarni švedski trener Sven Goran Eriksson nema još puno života pred sobom, nažalost ima neizlječivu bolest, ali je imao želju da vodi Liverpool i ta će mu se želja i ostvariti.

76-godišnji Eriksson je pirznao da mu je ostalo još malo vremena i da se njegov životni vijek primiče kraju.

"Preda mnom je možda još godina života, u najgorem slučaju čak i manje. Ne mogu znati sa sigurnošću. Bolje je uopće ne razmišljati o tome. Možete trenirati svoj mozak. Morate vidjeti pozitivne stvari", rekao je Eriksson medijima u Švedskoj.

On je rekao da mu je oduvijek bila želja da trenira Liverpool. Kada je to čuo, trener Redsa Jurgen Klopp je rekao da je spreman svoje mjesto barem na dan ustupiti Šveđaninu.

"Može raditi moj posao na jedan dan ako želi", rekao je Klopp kada je saznao da je Šveđanin, koji boluje od raka, oduvijek imao tu želju.

Oglasi

U martu će se ta želja bivšem treneru Manchester Cityja i ostvariti. Eriksson će sjediti na klupi zajedno s legendama Liverpoola kao što su Ian Rush, John Barnes i John Aldrige, a bit će pod njegovim vodstvom između ostalih igrača kao što su Jerzy Dudek, Sander Westerveld, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Djibril Cissé i Ryan Babel... Kompletan popis igrača koji će igrati u duelu legendi Redsa u humanitarnoj utakmici naknadno će biti objavljen.

"Navijač sam Liverpoola pa sam oduvijek želio biti njihov trener", rekao je Šveđanin, koji će tako 23. marta sjediti na klupi Liverpoolovih legendi protiv Ajaxa.

Igrat će se na Anfieldu, a sva prikupljena sredstva ići će u fondaciju Liverpoola. Dvije prethodne utakmice legendi, protiv Manchester Uniteda i Glasgow Celtica, skupile su ukupno 1,7 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Eriksson je vodio brojne ekipe tokom trenerske karijere, a bio je i selektor Engleske. Od klubova je trenirao Goteborg, Benficu, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Lazio, Notts County, Leicester...

Sa ekipom Lazija je 2000. godine osvojio Seriju A i evropski Superkup iste sezone, te je nebesko-plavima donio dva trofeja u Kupu Italije. To takmičenje osvajao je i sa Romom te Sampdorijom, dok je Benficu tri puta vodio do naslova prvaka Portugala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi