Wembley takvu bruku nikada nije vidio: Rashforda i Alexandera-Arnolda se osramotili za sva vremena!

Morao reagovati i ljekarski tim

Wembley takvu bruku nikada nije vidio: Rashforda i Alexandera-Arnolda se osramotili za sva vremena!

Endin Čaušević

Engleska je sinoć na svom terenu pobijedila Maltu sa 2:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a utakmicu na Wembleyju obilježila je situacija s početka drugog poluvremena kada su u centru pažnje bili Marcus Rashford i Trent Alexander-Arnold.

Englezi su teže od očekivanog došli do tri boda protiv Malte jer su navijači ove selekcije očekivali dosta ubjedljiviju pobjedu, ali na kraju nisu bili previše oduševljeni predstavom svoje ekipe.

Engleska je do prednosti stigla već u osmoj minuti kada je Pepe zabio autogol i činilo se da slijedi totalna rapsodija domaćih, no do nje nije došlo. Pitanje pobjednika riješeno je tek u 75. minuti golom Kanea nakon što ga je uposlio Saka.

Međutim, detalj koji je obilježio utakmicu desio se početkom drugog poluvremena, a cijeli svijet smijao se reprezentativcima Engleske.

U centru pažnje našli su se Rashford i Alexander-Arnold koji su se obrukali kao nikada prije zbog onog što su uradili, a da stvar bude gora napadač Manchester Uniteda se povrijedio zbog toga.

Oglasi

Sve se dešavalo u 58. minuti nakon što je Alexander-Arnold prvo poslao sjajnu dugu loptu Rashfordu koji je izašao sam na golmana Malte, ali nije uspio da postigne pogodak.

Nakon toga jedan defanzivac gostiju izbija loptu upravo do Alexandera-Arnolda koji je krenuo u punom sprintu ka golu Malte, no tu se odjednom pojavio i Rashford te je došlo do žestokog sudara njih dvojice.

Obojica su ostala da leže na zemlji nakon sudara i morala im se ukazati pomoć, ali činilo se da je sve u redu jer su uspjeli da nastave utakmicu.

Međutim, nakon svega nekoliko minuta Rashford je zatražio izmjenu jer je zbog sudara sa saigračem zadobio povredu i morao je da napusti teren i kako stvari stoje sigurno će propustiti utakmicu protiv Sjeverne Makedonije koja se igra u ponedjeljak.

Ovo su očajne vijesti i za Erika ten Haga i u Manchester Unitedu nestrpljivo čekaju da njihov napadač odradi detaljnije preglede kako bi se vidjelo da li je teže povrijeđen i kolika pauza ga očekuje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Što se tiče Engleske ova selekcija osigurala je plasman na Evropsko prvenstvo, a za drugu poziciju u ovoj grupi u zadnjem kolu borit će se Italija i Ukrajina koje imaju po 13 bodova, te upravo imaju direktan okršaj za plasman na EP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi