Klopp "slomio srca" navijačima Liverpoola: Ništa od velikog pojačanja!

"Nećemo ni pokušavati"

Klopp "slomio srca" navijačima Liverpoola: Ništa od velikog pojačanja!

Već nekoliko sezona unazad Liverpool radi odličan posao na transfer tržištu, pa Jurgen Klopp danas na raspolaganju ima ekipu koja je (i koja će biti) ozbiljan konkurent za titulu prvaka Engleske i koja je sposobna za najviše domete u Ligi prvaka.

Tako Redsi igraju fantastičnu sezonu u Premiershipu, ali su u sami finiš iste ipak ušli sa bodom zaostatka za moćnim Manchester Cityjem. Kada je Liga prvaka u pitanju, Liverpool je dogurao do polufinala u kojem će odmjeriti snage sa Barcelonom, a ukoliko eliminiše katalonskog diva ponoviće prošlosezonski uspjeh u ovom takmičenju - plasman u finale.

Kako bi i u narednoj sezoni Redsi bili bitan faktor u Engleskoj i Evropi čelnici kluba planiraju značajan budžet za ljetna pojačanja.

Špekulisalo se da bi jedno od njih mogao biti i dugogodišnji heroj Napolija, omaleni Lorenzo Insigne. Zaista, Italijan bi se svojim kvalitetima, barem se tako čini, odlično uklopio u ekipu Redsa, pa ga je dio navijača Liverpoola zdušno "dozivao" na Anfield.

Svi zainteresovani za Insignea, a ima ih još dosta pored Liverpoola, ohrabreni su bili njegovim izjavama u kojima je dao do znanja da je otvoren za transfer, ali i činjenicom da je očigledno "zaratio" sa trenerom Napolija, Carlom Ancelottijem.

Kada se svemu dodaju zvižduci koje je tokom revanša četvrtfinala Lige Evrope protiv Arsenala dobio sa tribina San Paola, čini se da je sve spremno za njegov transfer.

Sada je, međutim, postalo jasno da njegova naredna destinacija neće biti Liverpool.

Jurgen Klopp je u svojim posljednjim komentarima naogvijestio nova pojačanja na Anfieldu, ali i otvoreno poručio da Liverpool neće dovesti Lorenza Insignea.

"Nećemo ni pokušavati"

"Nećemo potpisati Lorenza Insignea. On je jako dobar igrač, ali ima dugogodišnji ugovor sa Napolijem. Nećemo ni pokušavati", istakao je trener Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, ugovor 27-godišnjeg Insignea sa Napolijem važi do 2022. godine, a iako je sve izvjesnije da će ovog ljeta napustiti San Paolo, klub ga sigurno neće jeftino prodati.

Tako su se nedavno pojavile glasine da se Atletico Madrid već raspitivao o njegovom mogućem transferu, te da su Jorgandžije spremne izdvojiti 50-ak miliona eura za Insigneov potpis. Ipak, špekuliše se da će to biti premalo jer predsjednik Napolija Aureio De Laurentiis na umu ima cifru od 100 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi