Klopp u svom stilu prokomentarisao otkaz Ranieriju

Šokiran i trener Liverpoola

Klopp u svom stilu prokomentarisao otkaz Ranieriju

Među onima koji su šokirani odlukom Leicestera da uruči otkaz Claudiju Ranieriju je i Jurgen Klopp. 

Ranieri su pokazana izlazna vrata Leicestera samo devet mjeseci nakon što je osvojio historijski naslov prvaka, pa stoga ni ne čudi što je odlukom čelnika kluba iznenađen i Jurgen Klopp. Liverpoolov trener je cijelu situaciju prokomentarisao u svom stilu.

"Čuo sam za to u četvrtak navečer. Jesam li iznenašen? Ne, to je samo fudbal, zar ne? Za mene je bilo nekoliko čudnih odluka u 2016. i 2017. kao što su Brexit, Trump, Ranieri...", izjavio je Klopp za britanske medije i dodao: 

"Stvarno ne znam i ne razumijem odluku ljudi iz kluba. Svi vide njihovu situaciju u prvenstvu i Ligi prvaka, ali niko nije dio nje. Ranieri je stvarno predivna osoba u ovom poslu, dobar je čovjek. Upoznao sam ga kada me posjetio u Dortmundu i lijepo smo popričali. Najbolje bi bilo otići na press konferenciju Leicestera i pitati njih zašto su to učinili", zaključio je Nijemac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone Leicester pod vodstvom Ranierija nije bilježio najbolje rezultate u Premiershipu. Lisice su trenutno na 17. poziciji i do kraja će voditi grčevitu borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi