Klopp je u posljednjim satima ponudio 100 miliona eura za veliko pojačanje, na kraju mu se smijali

Transfer nije realizovan

Klopp je u posljednjim satima ponudio 100 miliona eura za veliko pojačanje, na kraju mu se smijali

E. Oštraković

Liverpool je u posljednjim satima prijelaznog roka ozvaničio dolazak Arthura na posudbu iz Juventusa.

Klopp je očajnički tražio veznog nogometaša koji bi poboljšao igru njegove momčadi, a sve se dešavalo pred kraj prijelaznog roka.

Prvi izbor bio je nogometaš Real Madrida, Federico Valverde, kojeg je Klopp očajnički pokušavao nagovoriti da dođe u Liverpool.

Kako navode španski mediji, bila je to brutalna ofanziva Liverpoola usmjerena ka dovođenju Valverdea, ali nije urodila plodom.

Na stolu je bila ponuda od 100 miliona eura, ali u Real Madridu nisu čak niti razmislili o prodaji svog nogometaša.

Valverde je u Realu nedodirljiv i šansu da ode imao bi samo ukoliko bi lično tražio da napusti klub, u svakom drugom slučaju ima status nedodirljivog.

Njegov trenutni ugovor traje do augusta 2027. godine, te su u timu iz Španije sigurni da će barem još nekoliko godina imati ovog nogometaša u ekipi.

Kako prenose španski mediji, Klopp je bio toliko očajan u pokušaju da ga dovede, da su mu se čelnici Real Madrida na kraju smijali.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, do transfera nije došlo, a trener Liverpoola na kraju se morao zadovoljiti dovođenjem Arthura na posudbu do kraja sezone.

Ostaje da vidimo po kojeg će veznjaka Klopp krenuti već u januaru obzirom da ima velikih problema u veznom redu svoje ekipe.

Top Komentari

King_Kenny
...vecu glupost odavno nisam procitao,kakav crni Valverde,pa tog panja bi Perez dao za 50 miliona da je ponudjeno...stvar je u tome da Amerikanci ne daju pare,zato je i doveden Arthur koji je djaba...nisu mu dali ni 50 miliona za Rubena Nevesa koji je strasan igrac,kakvih 100 miliona,ovi su jevreji mrtvi...
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi