Klub iz Serije A u posljednjim danima prijelaznog roka prodaje čak 18 igrača

Cilj rasteretiti budžet

Klub iz Serije A u posljednjim danima prijelaznog roka prodaje čak 18 igrača

A. Čaušević
Teme:

Do kraja prijelaznog roka ostalo je manje od sedam dana, a u mnogim klubovima situacija je još uvijek nerazriješena. 

"Igrački kadar treba smanjiti, to ćemo uraditi, trenutno imamo igrača za tri ekipe", rekao je prije nekoliko dana prvi čovjek Lazija, Claudio Lotito.

Lazio već duže vremena ne uspjeva da pronađe klubove u Italiji za igrače koji su višak, a to će biti još teže kada je odlučeno da se čak 18 igrača nađe na fudbalskoj pijaci.

Correa bi mogao postati i najskuplji izlazni transfer u historiji kluba, novi klub traže i sljedeći igrači: Casasola, Djavan Anderson, Dzickek, Kiyine, Maistro, Cicerelli, Adekanye, Lombardi, Gondo, Falbo, Rossi, Lukaku, Jony, Vavro i Durmisi.

Lotito za ove igrače troši 15 miliona eura bruto na plate i ukoliko ih se uspije riješiti značajno će rasteretiti klupski budžet.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na izlaznim vratima je Andre Anderson nakon dolaska Tome Bašića, novi klub traži i junak pobjeda u nadoknadama, Caicedo jer trener Sarri želi u timu dva napadača te Fares na kojem stručni štab ne računa.

Nebeskoplavi su novu sezonu otvorili sigurnom pobjedom nad Empolijem (1:3), a u drugom kolu će biti domaćini Speziji.

Top Komentari

sslazio
Nema sanse da cw correa biti najplaceniji igrac u historiji. Malo istrazite pa pisite.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi