Kluivert razmišlja zrelo: Doći će moje vrijeme

Želi se izboriti za mjesto startera

Kluivert razmišlja zrelo: Doći će moje vrijeme

Mladi holandski fudbaler Justin Kluivert je ovog ljeta stigao u Romu iz Ajaxa s reputacijom jednog od najvećih talenata evropskog fudbala.

Kluivert postepeno dobija priliku za igru u novom klubu, ali razmišljanje mu je vrlo zrelo za nekoga ko ima svega 19 godina kada se zna da neki njegovi vršnjaci žele slavu preko noći.

"Želim postati starter, ali još nije došlo moje vrijeme. Doći će... Za sada sam sretan što sam dobio neke minute, vjerujem da će stvari s vremenom doći na svoje", rekao je Kluivert, koji je uporedio Romu sa Ajaxom.

"Ovdje je dosta teže. Očekivanja svih u Romi su izuzetno velika, a sve to nosi obavezu i odgovornost. Dok sam bio u Ajaxu imao sam više slobode na terenu, ovdje sam malo bliže centru".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za sada je najbolji trenutak Kluivertove kratke ere u Romi asistencija za pobjedonosni gol Džeke u 90. minuti utakmice protiv Torina (1:0).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi