Džeko uskoro potpisuje novi ugovor sa Romom?

Gazzetta dello Sport piše

Džeko uskoro potpisuje novi ugovor sa Romom?

Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko bi uskoro mogao potpisati novi ugovor sa Romom, piše Gazzetta dello Sport.

Naš napadač je u Romu stigao 2015. godine i njegov trenutni ugovor sa rimskim klubom važi do 2020. godine, s tim što na Olimpicu ne kriju da Džeku žele zadržati i duže od toga.

Gazzeta piše da je Roma već spremila novi ugovor za Džeku i to do 2021. godine po kojem će dobiti i povećanje plate. Naš napadač je trenutno najplaćeniji fudbaler Rome sa godišnjom platom 4,5 miliona eura.

Edin Džeko je u Romi imao poprilično lošu prvu sezonu, ali je kasnije zablistao i pokazao da je napadač svjetske klase. Ukupno je za rimski klub Džeko odigrao 142 utakmice i postigao je 74 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. Dijamant je uz to i najzaslužniji što je Roma prošle sezone stigla do polufinala Lige prvaka, što je bio historijski uspjeh za klub iz italijanske prijestolnice.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Roma prodala sve sto je valjalo,Edin im je sada sve sto imaju dobro u ekipi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi