Kmetaš i Đopa za važna tri boda bugojanske Iskre

Nova pobjeda Iskre

Kmetaš i Đopa za važna tri boda bugojanske Iskre

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre danas su protiv Vlašića (2:0) na svom terenu upisali prvu pobjedu u drugom dijelu sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad. 

Plavi sa Jaklića bili su mnogo bolji protivnik od gostiju iz Turbeta, posebno u prvom poluvremenu, dok se kod gostiju osjetio izostanak četvorice prvotimaca. 

Prvi gol na susretu viđen je u četvrtoj minuti kada kapiten Iskre Safet Kmetaš sjajnim udarcem pogađa mrežu gostiju. Nedugo nakon toga domaći fudbaler Opardija pogađa prečku gostujućeg gola i na pauzu se otišlo pri rezultatu 1:0.

U drugo poluvrijeme Vlašić je ušao nešto borbenije, te u par navrata zaprijetio Bugojancima. Ipak, konačan pobjednik odlučen je u 84.minuti kada rezervista Elvis Đopa pogađa za 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovom pobjedom Iskra je uz remi Borca iz Izačića u Bužimu (1:1) ponovo zasjela na prvu poziciju uz 24 osvojena boda, dok je Borac drugoplasiran sa 23 boda koliko ima i cazinska Krajina koja je danas u Velikoj Kladuši savladala Krajišnik sa 3:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi