Seferović: U Ključu ćemo igrati za gol više

Šef stručnog štaba Iskre

Seferović: U Ključu ćemo igrati za gol više

Samir Mlaćo

Nakon pomalo iznenađujućeg poraza u prvom kolu nastavka sezone Druge lige Federacije (Zapad) od FK Vitez (1:0), nogometaši bugojanske Iskre okrenuli su se još jednom gostovanju, ovaj put ekipi Ključa.

Bugojancima u subotnjem duelu igra samo pobjeda s obzirom da su im Vitez i Borac iz Izačić prišli na samo jedan bod zaostatka, pa u klubu vlada opšta mobilizacija i svi se nadaju da će već u subotu pozitivnim rezultatom vratiti dobru atmosferu u i oko kluba.

"Ovo što se desilo ne smije se dozvoliti. Iznova idemo na tri boda i ne odustajemo od prvog mjesta. U klubu je opšta mobilizacija, imali smo sastanak i sa predsjednik kao i između sebe i svi su za prvo mjesto. Igrači su svjesni pritiska, poraz u Vitezu je došao u nevrijeme, ali mi smo još uvijek prvi", ističe za SportSport.ba trener kluba Sead Seferović.

"Mi smo u Vitezu imali zicer Karavdića, penal koji nam sudija nije svirao i sigurno bi bio drugačiji tok utakmice. U  Ključu ćemo igrati za gol više i kroz probijanja na bokovima te iz prekida da nešto uradimo. Prošle godine smo dali dosta golova iz prekida, i u Vitezu je bilo dosta ubačaja ali je završnica bila slaba", dodao je Seferović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Iskra će u Ključu biti oslabljena  ne igranjem veziste  Ahmeda Opardije koji je u Vitezu zaradio crveni karton, a njegovo mjesto zauzeti će Elvedin Nebić, dok se u stopersku liniju vraća Ahmed Omerinović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi