Ko bi rekao da će ovaj Romin tweet postati viralan

Sada je svima smiješan, a nije trebao biti

Ko bi rekao da će ovaj Romin tweet postati viralan

Brazilski krilni napadač Malcom do prije nekoliko dana nije bio toliko poznat široj sportskoj javnosti, ali je u međuvremenu za njega čula cijela planeta.

Razlog je jednostavan. Malcom je prije dva dana trebao potpisati za Romu, bio je zakazan čak i let za Rim gdje ga je na aerodromu čekalo stotine navijača, ali nije se pojavio jer je Bordeaux stopirao njegov odlazak zbog bolje ponude koja je neposredno prije toga stigla iz Barcelone.

Malcom je, navodno, želio preći u Romu kako je bilo i dogovoreno, ali Bordeaux je prihvatio Barcinu ponudu od 41 milion eura (Romina iznosila 36), te je 21-godišnjak na kraju završio na Nou Campu.

Ono što je zanimljivo, a što se rijetko dešava u modernom fudbalu čiji su sastavni dio i društvene mreže, Roma je ni kriva ni dužna napravila nešto zbog čega joj se danas smiju.

Na zvaničnom Twitter nalogu je u ponedjeljak poslijepodne osvanuo tweet kako je Roma postigla dogovor sa Bordeauxom oko Malcoma, ne sluteći da će ih francuski klub izigrati do kraja večeri.

Sportski direktor Rome Monchi najavio je i da bi mogao tužiti Žirondince, pa će sapunica oko Malcoma sigurno imati još koju epizodu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A vrijedi se podsjetiti i šta je pisalo na Bordeauxovom Twitteru istog dana...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi