Ko bi rekao? Morata efikasniji od Salaha, Lukakua, Firmina...
Uz pet golova u Premier ligi, Morata je postigao i jedan gol u Evropskoj ligi i čini se da se konačno vraća u pravu formu

Statistika je jasna

Ko bi rekao? Morata efikasniji od Salaha, Lukakua, Firmina...

Španski napadač Alvaro Morata konačno je pronašao pravu formu i u posljednje vrijeme se redovno upisuje u listu strijelaca.

Fudbaler Chelseaja iza sebe ima lošu prošlu sezonu, a ispromašivao se i na otvaranju ove. Međutim, čini se da je kriza prošlost jer je Morata na posljednje dvije utakmice u Premier ligi postigao tri gola.

Morata je tako stigao do brojke od pet golova u ovoj sezoni engleskog prvenstva, što nije nimalo loše kada se u obzir uzme da je na terenu proveo svega 606 minuta.

Iako je često predmet ismijavanja, statistika kaže da je Morata efikasniji od fudbalera o kojim javnost govori s mnogo više poštovanja u odnosu na Moratu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Morata prosječno postiže gol svaku 121 minutu, što je statistika kakvu nemaju zvijezde poput Salaha (pet golova, 944 minute, 188 po golu), Lukakua (četiri gola, 768/192), a pogotovo Firmina (dva gola, 829/414).

Priliku da nastavi golgeterski niz će Morata imati narednog vikenda, kada Chelsea dočekuje Everton.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mer12
Forma je prolazna.....trio iz Liverpoola vec gubi efikasnost vise se ostanjaju na odbranu, Alisona i Van D.
9 4
vialli
ako je statistički za nijansu bolji od imena kojima baš ne ide ove sezone nije nikakvo opravdanje. morata mora da bude killer,da zabija iz poluprilka a ne ovako suigrači mu serviraju 5 prilika da bi on zabio 1 gol. uz svo poštovanje ali ovakav prosjek je za fulham.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi