Ko nije trenirao dan nakon Islanda?

Fokus je na Slovačkoj

Ko nije trenirao dan nakon Islanda?

A. Čaušević

Duel sa Islandom je apsoliviran na najbolji mogući način i fudbalski reprezentativci BiH su mislima već na utakmici sa Slovačkom koja se igra u nedjelju u Bratislavi. 

U trening kampu u Zenici većina reprezentativaca je bila pristuna na treningu održanom u petak u sklopu priprema za duel sa Slovačkom.

Iako iz Saveza nisu saopštili imena na osnovu objavljenih fotografija da se zaključiti da su kolektivni trening propustili Edin Džeko i Sead Kolašinac.

Džeko i Kolašinac zbog povreda nisu igrali protiv Islanda, a mala je vjerovatnoća da će nasupiti i protiv Slovačke, iako su planirani da putuju u Bratislavu.

Na treningu je bio prisutan Miroslav Stevanović i on će sigurno biti u rosteru za Slovačku nakon što je propustio duel sa Islanđanima.

Izjave za medije dali su pomoćnik u stručnom štabu Elvir Rahimić kao i defanzivac Hrvoje Miličević koji je protiv Islandađana bio na nivou kao i ostali igrači.

Oglasi

"Imamo još jednu tešku utakmicu pred sobom. Slovačka je iskusna reprezentacija i igra dugo zajedno. Čeka nas teška utakmica jer su nam oni konkurent za drugo mjesto, kao i Island. Odigrali su sinoć neriješeno protiv Luksemburga. Ako budemo dobri kao sinoć, možemo se radati dobrom rezultatu", rekao je Rahimić te nastavio:

"Svi smo zbog plasmana na Euro tu. Probat će svaki od nas da uradi sve kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo. Počeli smo ovom pobjedom praviti korak po korak i nadamo se svi plasmanu".

Milčević je optimističan i vjeruje da se pobjedom nad Slovačkom može napraviti krupni korak ka direktnom plasmanu na Euro.

"Otvaranje nikad nije lagano. Vidite Slovake... Na jedan bod sigurno nisu računali, mislili su da će uzeti tri. Ne poznajem puno njihovu ekipu, ali zamo da im najbolji igrač Škriniar neće igrati."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imamo dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, posebno nakon kiksa Slovačke protiv Luksemburga. S tri boda tamo krupnim koracima bi zakoračili ka tom cilju, iako ima još osam kola."

Slovaci su prvom kolu odigrali samo 0:0 protiv Luksemburga, treba vjerovati da selektor Hadžibegić i pomoćnici neće dozvoliti da ih taj rezultat zavara i da će osvojiti nova tri boda protiv direktnog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi