Otkrio portugalskim medijima: Martinez pred Zmajeve pripremio posebnu misiju!

Odlično je startao

Otkrio portugalskim medijima: Martinez pred Zmajeve pripremio posebnu misiju!

A. Čaušević

Roberto Martinez je na klupi Portugala debitovao ubjedljivom pobjedom. Na startu kvalifikacija savladan je Lihtenštajn sa visokih 4:0 i jasno je da će Portugalci zajedno sa Bosnom i Hercegovinom biti prvi kandidati za vodeće dvije pozicije u grupi J.

Martinezu se svidjela autoritativna predstava njegovih izabranika, pohvalio je ponašanje svojih igrača, ali i govorio posoebnoj misiji pred duel sa BiH u junu.

"Važno je da su igrači shvatili kako najbolje iskoristiti njihove kvalitete. Ponosan sam na njih. Trebamo uživati u ovakvim momentima. Ovo je bio korak naprijed za narednu utakmicu."

"Protivnik nam nije zaprijetio, kada su ovakve utakmice u kojim se protivnik brani, trebamo se prilagoditi."

Govorio je Martinez i ostalim rivalima u grupi. Naredni rival je u nedjelju i gostovanje Luksemburgu koji je odigrao 0:0 protiv Slovačke.

"Svaki protivnik je drugačiji. Igrati u gostima je uvijek teško. Trebamo se oprovati dobro kako bismo imali energije za naredni meč."

Oglasi

Odličan meč odigrao je Cristiano Ronaldo koji je bio dvostruki strijelac. Ujedno je stigao i do rekordnog 197. nastupa za nacionalni tim.

"Da biste bili u timu trebati biti posvećeni reprezentaciji. Važno je da je pokaazo svoju pripadnost ekipi pa možemo koristiti njegovo iskustvo."

BiH će Portugalu gostovati u junu, prije toga Martinez namjerava obaviti razgovor sa njegovim prethodnikom Fernandom Santosom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nismo još razgovarali, vidjet ćemo se u maju da otkrili detalje velikog posla kojeg je uradio za vrijeme mandata", kazao je Španac.

Osim BiH i Portugala u grupi J se još nalaze Island, Luksembrug, Lihtenštajn i Slovačka. Nakon prvog kola jasno je da su Zmajevi i Portugalci prvi favoriti za vodeće dvije pozicije koje donose direktan plasman na Euro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi