Kobra sa 30 godina zaigrao za reprezentaciju: "Vidio sam oca kako plače"

Pogodio za pobjedu

Kobra sa 30 godina zaigrao za reprezentaciju: "Vidio sam oca kako plače"

A. Čaušević

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastavljene su ove sedmice. 

U susretu grupe A Češka je sa 2:1 pobijedila Englesku i selekciji Gordi Albiona nanijela prvi poraz u kvalifkacijama nakon 10 godina te napravila veliki korak ka direktnom plasmanu na EURO.

Junak domaće selekcije bio je Zdneke Ondrasek, 30-godišnjak koji po prvi put u karijeri zaigrao za A selekciju svoje zemlje.

Fudbaler Dallasa koji nosi nadimak Kobra je u igru ušao u 65. minuti, a nakon 20 minuta na terenu prve korisne lopte i svog prvog šuta prema protivničkom golu zabio je za pobjedu.

Nakon gola je pogledao na tribine i tamo je vidio svog oca. Ponosnog i sa suzama u očima zbog uspjeha svog sina.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Samo sam želio da udarim loptu i zatresem mrežu. Vidio sam mog oca kako vjerovatno prvi put plače u životu", rekao je Ondrasek poslije utakmice.

Češka sada ima 12 bodova te se na EURO može plasirati pobjedom nad Kosovom u ponedjeljak.

Top Komentari

niko nikovic
Pobjedom nad Kosovom u ponedjeljak.Nisam znao da je u ponedjeljak 14. novembar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi