Koeman i Halilhodžić su čekali i dočekali: Mohamed Ihattaren odabrao reprezentaciju

Braniće boje Holandije

Koeman i Halilhodžić su čekali i dočekali: Mohamed Ihattaren odabrao reprezentaciju

E. Škorić

Mohamed Ihattaren je odlučio da igra za zemlju u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao.

Talentovani ofanzivac PSV-a ima samo 17 godina i velika je nada holandskog i evropskog nogometa, a ovaj U19 reprezentativac Holandije sada je prelomio i na kraju izabrao da u budućnosti nosi dres Holanđana.

Njega je želio Maroko kojeg s klupe vodi Vahid Halilhodžić, pošto ima pasoš te zemlje i odatle su mu roditelji, no Ihattaren je u nedjelju ujutro saopštio da će nositi dres Tulipana.

Ihattaren je nekoliko sedmica razmatrao za koga da igra, ali zbog smrti oca morao je malo da odgodi konačnu odluku, da bi nakon savjetovanja s porodicom odabrao selekciju Holandije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovo je dobra vijest za Holandiju, nakon što je nedavno Ajaxov talentovani stoper Dest odlučio da ipak nastupa za SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi