Koeman stao u odbranu De Ligta: Možda je to italijanska škola...
De Ligt je sinoć ponovo izgledao nesigurno na terenu

Selektor Holandije govorio o igraču Juventusa nakon novih kritika na njegov račun

Koeman stao u odbranu De Ligta: Možda je to italijanska škola...

S. Pašalić

Matthijs de Ligt sinoć ponovo nije imao utakmicu za pamćenje u dresu Juventusa.

Mladi Holanđanin je igrao rukom u svom šesnaestercu i tako skrivio penal nakon kojeg je Inter stigao do izjednačenja, a pored toga je imao još nekoliko grešaka.

De Ligt je i u nekim ranijim utakmicama pokazivao dozu nesigurnosti i pravio je neke velike greške, a selektor Holandije Ronald Koeman je danas na press konferenciji govorio o igraču Juventusa i njegovoj igri.

"Mislim da se zaista mora prilagoditi novom načinu odbrane, razlikuje se od načina na koji je igrao u Ajaxu. Možda je to italijanska škola."

"Bonucci je rekao isto, i on se mora prilagoditi zonama markiranja, drugačijim od načina na koji je igrao pod vodstvom Allegrija. Mislim da Matthijsu treba vremena, godina. Bilo bi čudno da nema šta više za naučiti.", rekao je Koeman koji je zatim odgovorio na to da li kritike na račun De Ligta mogu da ga dovedu u krizu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne, ja ne mislim tako. Bilo je puno kritika prije posljednje reprezentativne pauze, ali je on ipak igrao dobro za Holandiju."

"Mislim da je to sjajno okruženje za njega. S vremenom će se moći prilagoditi svojoj novoj ulozi u Juventusu. Mislim da može dostići vrlo visok nivo, s Juventusom i u reprezentaciji", dodao je Koeman.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi