Koga navijači Reala najviše žele: Pogba, Eriksen, Van de Beek ili Pjanić?

Anketa Marce

Koga navijači Reala najviše žele: Pogba, Eriksen, Van de Beek ili Pjanić?

Edmir Škorić

Real Madrid će ovog ljeta nastojati ojačati svoj vezni red, a Zinedine Zidane morat će odabrati onu vrstu igrača koja će najbolje odgovarati njegovom timu.

Zidane se vratio u Real kako bi tokom ljeta formirao nove "galaktikose", a prvo pojačanje trebalo bi da bude ono iz Chelseaja u vidu Edena Hazarda, koji će navodno početkom juna zvanično biti član španskog velikana.

Za Zizua je jako važno da, pored Hazarda, dovede jednog snažnog i kvalitetnog centralnog veznjaka.

Na listi njegovih želja su Paul Pogba, Christian Eriksen, Miralem Pjanić i Van de Beek.

Pogbin transfer ne izgleda nimalo lak jer je Manchester United ipak odlučan da ga zadrži, a ni Francuz ne može da pronađe zajednički jezik s rukovodstvom Reala oko godišnje plaće.

Eriksen s Tottenhamom igra u Madridu 1. juna protiv Liverpoola finale Lige prvaka, nakon čega bi mogao donijeti odluku o nastavku karijere, a Real ga prati već izvjesno vrijeme. Njegov transfer je ipak realniji nego Pogbin.

Miralem Pjanić je s Juventusom osvojio Scudetto, no njegovo vrijeme u Torinu kao da se bliži kraju i sve su snažnije prije o prelasku u Madrid. Donny van de Beek bi nakon sjajne sezone u Ajaxu također mogao da bira gdje da nastavi karijeru, a u opticaju je i Real.

No, Marca se pita: Koji igrač zapravo najviše odgovara Zidaneovom sistemu i Realu?

U anketi ovog medija zasad Pjanić ima tek 4 posto glasa na pitanje ko treba Zidaneu u Realu, dok je Eriksen dobio ubjedljivo najviše glasova - 47 posto, dok je 32 posto glasaša uvjereno da bi Pogba bio najbolje rješenje.

"Bosanac je već nekoliko godina povezan s Real Madridom , iako se ne smatra favoritom za dolazak u klub zbog pozicije koju pokriva u Juventusu. Igrajući ispred odbrane kao lagani playmaker, Pjanić ima ukupno 92,11 posto uspješnog dodavanja ove sezone u Seriji A", navodi Marca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Anketu možete pogledati OVDJE.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
Sad kad Bošnje navale glasati ima da Pjanić bude 95% :D
5 3
Mele
Nikad ga Real nece platiti 70 miliona, da je 30 mozda i bi, Van se Bek je buducnost fudbala, Eriksen je zreo igrac i ima vecu cjenu. mada mislim da Isco moze i to da igra , samo je sporiji od Danca.Pogba je EPP sto se kaze, tesko da i on dodje. U Portugalu ili Juznoj Americi treba traziti jeftinije i mladje igrace.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi