Koji klubovi bi bili najveći gubitnici, a koji dobitnici "čudnog" UEFA-inog kriterija?

Mnogi bi silom prilika ostali bez Lige prvaka

Koji klubovi bi bili najveći gubitnici, a koji dobitnici "čudnog" UEFA-inog kriterija?

E. Oštraković

Čelnici svih nogometnih liga rekli su kako će dati sve od sebe kako bi se sezone završile do kraja, ali da li će to biti zavisi od mnogih stvari.

Ukoliko se prvenstva otkažu, mnogi bi klubovi profitirali i neki od njih bi igrali čak i Ligu prvaka, iako ih tamo nismo očekivali. Tako bi u slučaju da prvenstva budu otkazana o putnicima u Ligu prvaka i Evropsku ligu odlučivali UEFA-ini koficijenti.

To bi značilo da bi iz Premiershipa u Ligi prvaka naredne sezone nastupali Arsenal, Manchester City, Liverpool i Manchester United. Ovakav rasplet bi dobro došao Arsenalu koji je daleko od vrha u Premier ligi i sigurno da bi oni bili najveći dobitnici.

U Evropsku ligu iz ove lige otišli bi Tottenham, Chelsea, te Leicester, a Sheffield United i Wolverhampton ne bi izašli na evropsku scenu uprkos stanju na tabeli.

Ipak, Tottenham bi preuzeo mjesto Manchester Cityja, a sve zbog dvogodišnje zabrane nastupa u evropskim takmičenjima za Manchester City.

Kada je riječ o Primeri, u Ligu prvaka bi tako otišli Real Madrid, Barcelona Sevilla i Atletico Madrid koji bi zbog koeficijenta "ukrao" mjesto Real Sociedadu.

Putnici u Ligu prvaka iz Bundeslige bili bi Bayern, Borrusija Dortumnd, Schalke i Leverkusen. Bez Lige prvaka, uprkos stanju na tabeli ostali Leipzig i Borussija Monchengladbach.

Iz Serie A u Ligu prvaka plasirali bi se Juventus, Roma, Napoli i Lazio, te bi bez Lige prvaka ostali Atalanta i Inter.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ni u Francuskoj ne bi bilo sve "najpoštenije" jer bi u Ligu prvaka otišli PSG. Lyon, Monaco, te Marseille. Dosadašnja borba  se ne bi isplatila Rennesu i Lilleu za koje ne bi bilo mjesta u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Ipak, vjerujemo da će se takmičenja širom Evrope nastaviti kao što to UEFA planira i da neće biti nikakvih odluka za zelenim stolom.

Top Komentari

jony1919
Gazija na aparatima
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi