Romantika na španski način: U Madridu se ponavlja slučaj Francesco Totti?
Koke nastavlja saradnju s Atletico Madridom.

Koke produžio ugovor

Romantika na španski način: U Madridu se ponavlja slučaj Francesco Totti? · Zvanično

E. Ganibegović

Francesco Totti je varao sve djevojke s kojima je bio, osim Rome. To su njegove riječi. Izgleda da bismo sličnoj fudbalskoj priči mogli svjedočiti u Španiji.

Legendarni Francesco Totti je cijelu svoju karijeru proveo u Romi, a sada bi se u Španiji moglo dogoditi nešto slično.

Naime, iako mu je ugovor isticao u junu i iako se pisalo i pričalo da će Koke da napusti Atletico Madrid, od toga neće biti ništa.

Prije nekoliko dana su otvoreni pregovori o novom ugovoru i očito je dogovor brzo pao. Danas je Atletico Madrid potvrdio da Koke ostaje u klubu.

Kapiten Jorgandžija tako će i naredne odnosno narednih sezona nositi dres Atletica, a kako su mu 32 godine za očekivati je da karijeru i završi u ovom klubu.

Oglasi

Podsjetimo, Koke je dijete Atletico Madrida. Za ovaj klub igra od 2011. godine, odnosno od početka svoje karijere.

Do sada je upisao 625 nastupa za prvi tim Atletico Madrida. Postigao je 47 golova i dodao čak 116 asistencija.

Treba svakako dodati da je upisao i 70 nastupa za reprezentaciju Španije, a još nije postigao prvijenac.

U karijeri je osvojio dvije titule prvaka Španije, dva puta Evropsku ligu i UEFA-in Superkup, te po jednom Copa del Rey i španski Superkup.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S Atletico Madridom je dva puta igrao i finale Lige prvaka, ali oba puta bez uspjeha i ostaje da vidimo da li Jorgandžije ove sezone mogu do samog kraja nakon što su izbacile Inter koji je viceprvak Evrope. 

S reprezentacijom Španije je 2013. godine bio prvak Evrope za igrače do 21 godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi