Kolašinac uljez: Ako je Premijer liga rudnik, onda je FK Željezničar najbogatiji rudom

Odlično izdanje Zmajeva u Firenci

Kolašinac uljez: Ako je Premijer liga rudnik, onda je FK Željezničar najbogatiji rudom

A. Čaušević

Fudbaleri koje je Dušan Bajević poslao na teren protiv Italije niti jednog ljubitelja bh. fudbala nisu ostavili ravnodušnim. Agresivno, borbeno, disciplinovano i odgovorno igrali su Bajevićevi puleni i na kraju osvojili zaslužen bod. Završeno je 1:1.

Utakmicu na Artemio Franchiju su započeli Ibrahim Šehić, Branimir Cipetić, Toni Šunjić, Siniša Saničanin, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Amir Hadžahmetović, Edin Višća, Armin Hodžić, Edin Džeko te uljez Sead Kolašinac.

Šta je to zajedničko svim ostalim fudbalerima, a ne i Kolašincu? Naime, lijevi bek Arsenala je jedini koji nije ponikao u nekom od klubova iz Premijer lige BiH ili trenutno ne nastupa u elitnom rangu bh. fudbala.

Ukoliko bi Premijer liga BiH bila rudnik onda bi najbogatiju rudu imao FK Željezničar jer su Džeko, Gojak, Hadžiahmetović, Hodžić i Šehić prve fudbalske korake napravili na Grbavici. I Višća je bio član sarajevskih Plavih, ali je on karijeru počeo u Budućnosti iz Banovića.

Debitant Saničanin koji se predstavio u odličnom svjetlu je igrao za Rudar Prijedor i Borac. Negov partner u odbrani Šunjić je svojevremeno nastupao za Zrinjski, dok Cipetić trenutno igra za Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Gojko Cimirot koji je najskuplji igrač u historiji Premijer lige je ponikao u Leotaru, ali je odličnim igrama u Sarajevu sebi omogućio transfer u PAOK vrijedan 1.4 miliona eura.

Iako se kvalitet bh. prvenstva (ne)opravdano dovodi u pitanje sinoćnja utakmica je pokazala da na premijerligaškima terenima ima dobrih igrača i to reprezentativnog kalibra, samo je potrebno znati "izbrusiti" ih na pravi način.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JointUnion87
Uostalom, Željezničar, za život cijeli :)
31 31
Quartararo20
DRZAVA ZELJO!!! Nas je i CIPETIC :) ipak je on igrac sportski prijatelja.
22 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi