Kolege izabrale najboljeg trenera u Španiji: Ni Zidane, ni Valverde, ni Simeone...

Veliko priznanje za trenera Getafea

Kolege izabrale najboljeg trenera u Španiji: Ni Zidane, ni Valverde, ni Simeone...

Teme:

Španske velikane po pravilu treniraju ponajbolji svjetski stručnjaci. Ipak, nagrada za najboljeg trenera u prošloj sezoni La Lige nije pripala jednome od njih.

Naime, Trenerski odbor krovne kuće španskog fudbala je priznanje za najboljeg trenera u sezoni 2017/2018 uručio šefu stručnog štaba Getafea, Joseu Bordalasu.

Iako se ekipi iz predgrađa Madrida prije početka sezone 2017/2018 predviđala grčevita borba za opstanak, Getafe je igrao sjajno pod trenerskom palicom Josea Bordalasa i sezonu završio na udobonom osmom mjestu.

"Ovo za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Radi se o nagradi na koju svaki profesionalni trener može biti ponosan. Radimo kako bi napredovali, skromni smo i posvećeni... Posebno mi znači to što je nagrada stigla od mojih kolega. Toliko je odličnih trenera i ponosan sam što su izabrali baš mene", poručio je Bordalas.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Getafe je odlično otvorio i ovu sezonu La Lige, te se sa dvije pobjede, porazom i remijem trenutno nalazi na petom mjestu tabele, a danas mu u goste dolazi Atletico Madrid, koji će se sigurno namučiti na stadionu Alfonso Perez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi