Koliko bi transfer Džeke u Chelsea donio Željezničaru?
Prema špekulacijama Džeko bi išao u Chelsea u zamjenu za novac i Mitchy Batshuayja

Ukoliko se vrati u Englesku

Koliko bi transfer Džeke u Chelsea donio Željezničaru?

Kada se špekuliralo o tome da će Riad Bajić napustiti Konyaspor i otići direktno u Fenerbahče, najzabrinutiji su bili u Željezničaru. Ipak, veselje je uslijedilo kada je Bajić svoj tadašnji klub zamijenio Udineseom. Kada igrač prelazi u klub iz druge države UEFA-in Fond solidarnosti nagradi i klub u kojem je igrač ponikao (sve ustvari klubove u kojima je igrač igrao do svoje 23 godine).

Da je otišao u Fener odmah Željo ne bi dobio svojih pet posto koje mu na osnovu UEFA pravila pripadaju. Ovako, Plavi su trebali naplatiti oko 200.000 eura budući da je transfer u Udinese iznosio oko pet miliona.

Zanimljivo će biti kada Riada Bajića drugi neki klub iz neke druge države bude kupovao (sada je vrlo blizu "samo" posudbi u Basaksehir). Tada bi određeni procenat pripadao i Konyasporu dva, jer je i tamo igrao do svoje 23 godine.

Tako je i sa Edinom Džekom, po kojem bi se trebala nekad zvati jedna tribina stadiona Grbavica, ako mu već ne namjeravaju živom dići spomenik.

Tri posto Želji, dva Teplicama.

Tragično je da je Željo zapravo više zaradio na Fondu Solidarnosti nego na prodaji Džeke. Cijelih 50.000 eura bila je "basnoslovna" cifra za koju je otišao u Teplice. Nakon transfera u Wolfsburg, Manchester City i Romu, Željo je inkasirao do sada oko milion i pol eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekulira se da Džeku sada želi Chelsea, a ukoliko se ostvari transfer koji se procjenjuje na 20 miliona koliko za njega navodno traži Roma (plus 25 koliko vrednuju Belgijanca Mitchyja Batshuayija), Plavima bi se u kasu slilo 600 hiljada eura.

Uglavnom, za koliko god ode, kada ode, Željo će ponovo biti na dobitku. Mnogo više nego što je od Džeke imao dok je nosio plavi dres.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Paraziti,..nebi vam dao banke.
5 22
amar.k
nece on nigdje debili koliko ste samo zeljni para da izmisljate vijesti ili ih prepisete sa nekog sabanskog talijanskog portala
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi