Roma počela pregovore sa Džekinom zamjenom
(Foto: EPA)

Babacar na Olimpicu

Roma počela pregovore sa Džekinom zamjenom

M. Šljivak

Londonski Chelsea ozbiljno je zainteresovan za dovođenje bh. napadača Edina Džeke iz redova Rome.

Plavci su uputili zvaničnu ponudu za Edina i defanzivca Emersona Palmierija vrijednu 50 miliona eura, a Vučica je zatražila 15 miliona eura više.

Ipak, da bi moglo doći do dogovora oko transfera bh. napadača, pokazuje i potraga Rome za novim napadačem. Trener rimskog tima Eusebio Di Francesco je zatražio od rugkovodstva da mu dovedu napadača Fiorentine Khouma Babacara.

Senagalac ove sezone pruža sasvim solidne partije u dresu Viola. Nastupio je u 15 utakmica i postigao je četiri gola, ali je nezadovoljan minutažom koju ima i ne bi imao ništa protiv odlaska.

Rome je pokazala ozbiljan interes za 24-godišnjeg fudbalera. On bi u slučaju dolaska na Olimpico i u slučaju da Džeko ode, vodio bitku za mjesto prvog napadača sa Patrikom Schickom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Babacar je pored Viola u karijeri igrao još za Modenu, Padovu i Racing Santander.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi