Konačno se i to desilo: Bešić prekinuo post dug 789 dana

U Engleskoj od 2014. godine

Konačno se i to desilo: Bešić prekinuo post dug 789 dana

A. Čaušević

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić je u posljednjim satima ljetnog prijelaznog roka posuđen Sheffield Unitedu na jednu sezonu. 

Sheffield United je u 10. kolu Premiershipa osvojio vrijedan bod na gostovanju kod West Hama. Meč je završen 1:1, a Bešić je na terenu proveo posljednjih 10-ak minuta.

Bh. reprezentativac je tako upisao svoje prve minute u Premiershipu ove sezone. Za provedeno vrijeme u igri imao je dva tačna dodavanja, dva uspješna driblinga, a dobio je i dva duela.

Prije nastupa protiv Čekićara još dva puta ove sezone je nosio dres Sheffield Uniteda i to u EFL Cupu.

Danas je Bešić na Olimpijskom stadionu u Londonu prekinuo i post koji je trajao 789 dana. Naime, upravo toliko je prošlo od njegovog posljednjeg nastupa u Premiershipu.

Veznjak poznat po agresivnom stilu igranja je posljednji put u engleskoj Premier ligi zaigrao 28. augusta 2017. godine. Bilo je to u porazu Evertona od Chelseaja s 2:0. Bešić je na terenu proveo cijelo drugo poluvrijeme.

Ovaj 27-godišnjak je u Englesku stigao 2014. godine kada je potpisao za Everton, ali zbog teških povreda križnih ligamenata koljena nije uspio pružiti partije koje su se od njega očekivale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Računajući i današnji stigao je do 38. nastupa u najjačem rangu rangu engleskog fudbala. Najviše ih je odigrao u sezoni 2014/15, ukupno 23. Do sada se nije upisao u strijelce niti je zabilježio asistenciju.

Inače, Bešić je sezonu i pol igrao u Championshipu kada je kao posuđen igrač nastupao za Middlesbrough.

Top Komentari

Rajvosa2019
Sretno jarane i pamet uglavu . Nije neka igracina + ima kratak fitilj , ali mi se kod njega svidja sto igra muski - cvrsto , nebjezi od lopte / ponekad zasere i trci kao muha bez glave , ali kao i svi mi ima neke dobre neke lose mane
27 6
Fce
Zato je u reprezentaciji bio redovan Haha koji maloumci
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi