Spektakularna evropska noć u Podgorici: Suze domaćina i makedonski put prema historiji
FOTO: FC Struga

Kjosevski i društvo slave

Spektakularna evropska noć u Podgorici: Suze domaćina i makedonski put prema historiji

H. Zilić

Spektakularan duel u drugom pretkolu Konferencijske lige odigrali su Budućnost Podgorica i Struga. Crnogorski i makedonski prvak su ponudili noć za sve fudbalske sladokusce.

Prvi duel u Sjevernoj Makedoniji završen je trijumfom Struge 1:0, a večeras totalna ludnica u Podgorici. Sedam golova i veliki broj šansi.

Krenimo redom. Povela je Budućnost sa 1:0 u sedmoj minuti preko Đuričkovića, a četiri minute kasnije gostima izjednačenje donosi Radeski.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena najava ludila. Radeski u trećoj minuti nadoknade pogađa za 1:2, a Adžić u devetoj minuti nadoknade za 2:2 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku gosti ponovo dolaze do vodstva ovaj put od 2:3 golom Ibraimija u 66. minuti.

Oglasi

Radeski je zaokružio hat-trick pogotkm za 2.4 u 74. minuti utakmice i Struga je tada imala velika tri gola prednosti.

Bez bozira na zaostatak Budućnost se nije predavala i Sekulović u 82. minuti pogađa za 3:4.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata i Struga se prvi put u historiji kluba plasirala u treće pretkolo evropskom takmičenja.

Na golu makedonskog prvaka branio je bivši golman Željezničara i Veleža, Vedran Kjosevski.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U trećem pretkolu Konferencijske lige Struga će igrati protiv Swift Hesperangea iz Luskemburga koji je u drugom pretkolu sa ukupnih 4:3 eliminsao velški TNS. To će biti nova historijska prilika za oba tima da po prvi put dođu do play-off faze jednog evropskog takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi